Rakstos

Drukāt

Publiskajos rotaļlaukumos izvietotas brīdinājuma zīmes; atpūšoties dabā, aicinām izvairīties no ļaužu pārpilnām vietām

.

Covid uzrakstsPašvaldības aģentūra “Carnikavas Komunālserviss” šodien, 24. martā, novada ciemu bērnu rotaļlaukumos izvietojusi informatīvās zīmes, aicinot vecākus un citus pieskatītājus nelaist bērnus rotaļlaukumos un nelietot rotaļlaukumu atrakcijas, informējot par riskiem, ka koplietojamie objekti var veicināt vīrusa izplatīšanos.

Kā norāda atbildīgie dienesti, vīrusu "Covid-19" iespējams iegūt arī no dažādām virsmām, to skaitā koplietošanas objektiem, uz kā vīruss var saglabāties ilgāku laiku. Jāpiebilst, ka par šī aizlieguma ievērošanu ir atbildīgi paši iedzīvotāji.

Pēc ārkārtējās situācijas noteikšanas un uzlabojoties laikapstākļiem, daudzos pastaigu un atpūtas objektos dabā vērojams liels apmeklētāju pieplūdums. Dabas aizsardzības pārvalde aicina ārkārtējās situācijas laikā atpūtai dabā izvēlēties mazāk populārus apskates objektus, izvairoties apmeklēt, piemēram, Lielā Ķemeru tīreļa laipu un Kaņiera niedrāju laipu Ķemeru Nacionālajā parkā, tāpat arī iecienītākās vietas Siguldā, Gaujas Nacionālajā parkā un citur. Arī Carnikavas promenāde un koka pastaigu taka Garciemā, tāpat kā citas skaistākās pastaigu un atpūtas vietas, īpaši Pierīgā, brīvdienās un ne tikai piedzīvo lielu apmeklētāju pieplūdumu.

Lūdzam iedzīvotājus pastaigām un sportiskām aktivitātēm izmantot vietas, kur esat pārliecināt – ir iespējams ieturēt noteikto distanci, izvairīties no drūzmēšanās!
Share on Facebook Tweet