Carnikavas novada pašvaldības PII “Riekstiņš” vienam bērnam atklāts Covid-19

.

nakotnes iela bernudarzsCarnikavas novada pašvaldības Carnikavas pirmskolas izglītības iestādē “Riekstiņš” 28. septembrī saņemta ziņa, ka vienam bērnam atklāta inficēšanās ar Covid-19. Bērnudārzs turpina darbu, pastiprināti veicot nepieciešamos pasākumus slimības izplatības ierobežošanai.
 
Saņemot apstiprinājumu par bērna inficēšanos, bērnudārza vadība sāka apzināt visas ģimenes, kuru bērns bijis tiešā kontaktā ar inficēto.
 
Karantīnā līdz 8. oktobrim atradīsies 19 bērnu un vairāki darbinieki, kas bijuši kontaktā ar šīs grupiņas bērniem.
 
Šorīt veikti nepieciešamie pasākumi slimības izplatības ierobežošanai: dezinficēta un slēgta grupiņa, kurā atklāts inficēšanās gadījums. Tiek pievērsta pastiprināta uzmanība bērnudārza audzēkņu veselības stāvoklim un pašsajūtai un, kā līdz šim, divreiz dienā tiek mērīta ķermeņa temperatūra. Ir atcelti visi pasākumi, kas norit ārpus mācību procesa grupiņās, piemēram, sapulces.

Aicinām ikvienu ievērot piesardzības pasākumus, bieži un rūpīgi mazgājiet rokas ar ūdeni un ziepēm, īpaši pēc sabiedrisko vietu apmeklēšanas, pirms ēšanas, pirms pieskaršanās sejai, pēc tualetes apmeklējuma.
Share on Facebook Tweet