Skolēniem stāsta par vardarbību sabiedrībā

.

Vardarbiba25. novembris ir diena, kas starptautiskā mērogā veltīta vardarbības izskaušanai pret sievietēm. Diemžēl ar vardarbību, kas izpausta dažādos veidos, nākas sastapties arvien biežāk.
 
Lai šai problēmai pievērstu sabiedrības uzmanību un veiktu preventīvus pasākumus vardarbības novēršanai Carnikavas novadā, laikā no 21. – 25. novembrim pašvaldības policija sadarbībā ar novada domi atbalstu rīkoja dažādus pasākumus.
 
Šogad lielāka uzmanība tiek pievērsta tieši fiziskajai un emocionālajai vardarbībai. Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes pārstāvji apmeklēja mūsu novada izglītības iestādēs un vadīja dažādus paraugdemonstrējumus – skolēniem bija iespēja noņemt pirkstu nospiedumus, atklāt pēdu nospiedumus u.c.
 
Tādējādi bērni iepazinās ar to, ka jebkurš fizisks uzbrukums ir noziegums, kas var tikt atklāts. Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāvis skolēniem sniedza svarīgu informāciju par to, kā tikt galā ar savām emocijām vardarbības gadījumos, kā arī atgādināja par uzticības tālruni, kur vērsties pēc palīdzības pie kvalificētiem un atsaucīgiem speciālistiem.
 
Foto: Katedrale.lv
Share on Facebook Tweet