Carnikavas pamatskolas piektklasniece uzvar konkursā „Gudrs, vēl gudrāks”

.

Beatrise BertuleCarnikavas pamatskolas 5. klases skolniece Beatrise Bērtule uzvarējusi LTV erudīcijas spēles "Gudrs, vēl gudrāks" finālā. Sveicam!
 
No 430 skolēniem, kuri bija pieteikušies 5. klašu konkursam, fināla taisnē bija palikuši seši – Beatrise sacentās ar pieciem vienaudžiem no Pāvilostas, Siguldas, Rīgas, Skrīveriem un Liepājas. Fināla norisinājās četrās kārtās, pēc katras kārtas konkursu atstāja dalībnieki ar mazāko punktu skaitu, līdz finālā palika tikai divi – Beatrise un Kalvis, kurus pirms izšķirošās kārtas šķīra tikai viens punkts.
 
Finālā Beatrise apsteidza Kalvi par trim punktiem un uzvarēja, iegūstot galveno balvu – „hp" planšetdatoru. Beatrise kopā ar citu klašu finālu uzvarētājiem devās uz pieņemšanu pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa, kurš ir spēles patrons, kā arī apmeklēja zinātnes centru „AHA" Tartu, Igaunijā.
 
Raidījuma ierakstu var noskatīties ŠEIT.
 
Par erudīcijas spēli:
„Latvijas Televīzija" jau divas sezonas rīko televīzijas spēli „Gudrs, vēl gudrāks" 6.-12.klašu skolēniem, šajā sezonā pirmo reizi – arī piektklasniekiem, lai atrastu gudrākos, spējīgākos bērnu visās vecuma grupās, veicināt izglītību, attīstīt jauniešos izpratni, ka zināšanas ir svarīgas nākotnes mērķu īstenošanā. Spēles jautājumus katrai dalībnieku vecuma grupai sagatavo dažādi eksperti, kā arī sabiedrībā zināmi cilvēki. Jautājumi aptver mācību vielu un jautājumus par aktualitātēm mūzikā, mākslā, vēsturē, politikā un citās jomās.
Share on Facebook Tweet