Garciemā veidos aktīvās atpūtas parku

.

Dangu mezsMūsu novadā ir aizsākts jauns projekts, kura ietvaros Garciemā ikvienam būs pieejams aktīvās atpūtas parks ar rotaļu un sporta elementiem, kā arī tiks veidota labiekārtota parka teritorija un pieejas jūrai.
 
Saskaņā ar 22.10.2014. domes lēmumu "Dangu meža" labiekārtošanas projekta izstrādei ir piešķirti līdzekļi 2015. gada pašvaldības budžetā.
 
Ņemot vērā, ka Carnikavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija paredz ciemu plānu izveidi un īstenošanu, kā pirmo no tiem ir paredzēts izstrādāt Garciemā. Tādēļ paralēli mūsdienīga aktīvās atpūtas parka īstenošanai, Garciemā tiks attīstīta arī cita centrālā infrastruktūra.
 
Jaunā projekta teritorija tiks plānota kā parks, kurā ainaviski ietverti sporta un atpūtas laukumi. Teritorija nosacīti tiks sadalīta divās funkcionālās zonās: aktīvās atpūtas un parka zona, kā arī saimnieciskā zona. Aktīvās atpūtas zonā iedzīvotājus priecēs gan rotaļu laukums bērniem, gan aktīvās atpūtas laukums dažāda vecuma iedzīvotājiem ar āra trenažieriem un ielu vingrošanas elementiem. Ir padomāts arī par senioriem – aktīvā dzīvesveida piekritējiem, ieplānojot iekārtas, kas speciāli piemērotas senioru vingrošanai. Sporta spēļu mīļotājiem jaunizveidotajos sporta laukumos būs iespēja uzspēlēt pludmales volejbolu, strītbolu un futbolu. Šajā zonā iekļausies arī stāvlaukums. Savukārt saimnieciskajā zonā ir plānots izvietot objektus teritorijas turpmākai uzturēšanai un attīstībai.
 
Plānots, ka atpūtas parka teritorijā būs arī vieta, kur novadniekiem pulcēties svētkos un rīkot dažādus pasākumus. Iedzīvotāju ērtībām ir paredzēta arī jauna tiltiņa izveide no Kanālu ielas uz „Dangu mežu", iepretim Saules ielai. Teritoriju plānots labiekārtot arī ar velosipēdu novietnēm, soliņiem, atkritumu urnām, vizuālo informāciju parka apmeklētājiem, biotualetēm u.c. Lai parka apmeklētājiem būtu ērtāka piekļuve jūrai, tiks izveidotas divas koka vai cita videi draudzīga materiāla pastaigu laipas no „Dangu meža" līdz pludmalei.
 
Aktīvās atpūtas parka būvniecības iecere tiks nodota publiskai apspriešanai, lai novada iedzīvotāji savlaicīgi varētu iepazīties un iesaistīties sev tuvumā plānotā projekta īstenošanā. Par tās norises vietu un laiku informācija tiks publicēta kā "Carnikavas novada vēstīs", tā pašvaldības mājas lapā.
 
I.Kīna
Share on Facebook Tweet