Dzirnupes ielā turpinās seguma nomaiņa un apgaismojuma ierīkošana

.

Dzirnupes iela 800Dzirnupes ielā martā uzsākti seguma atjaunošanas darbi un daļēji izbūvēta infrastruktūra ielas apgaismojumam. Jau vēstīts, ka jauns ielas segums un apgaismojums tiks izbūvēts no pagrieziena uz Carnikavas kapiem, Siguļos līdz dzelzceļa pārbrauktuvei pie Gaujas stacijas (posma kopgarums – 3,9 km).
 
Kopš 14. marta satiksme Dzirnupes ielā tiek regulēta ar luksoforu palīdzību. Tomēr autobraucējiem jārēķinās, ka atsevišķos gadījumos satiksme var tikt organizēta arī pa apbraucamajiem ceļiem – Serģu un Viršu ielām. Piemēram, 24. martā ielas posms tika pilnībā slēgts, jo netālu no tilta pār Dzirnupi tika mainīta caurteka. Ielas šaurības dēļ, kā arī atkarībā no veicamajiem darbiem šādi ierobežojumi var atkārtoties, un par to iepriekš informēsim gan pašvaldības, gan aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" mājaslapās.
 
Dzirnupes iela arī turpmāk būs kopīga gan autotransportam, gan riteņbraucējiem un gājējiem. "Šis ir seguma atjaunošanas un apgaismojuma būvprojekts, nevis ielas rekonstrukcija," skaidro Carnikavas Komunālservisa direktors Gunārs Dzenis, "ietves izbūve nav paredzēta lielo izmaksu dēļ." Tomēr satiksmes drošība tiks uzlabota, paplašinot ielu līdz 5,5 m platumam. G.Dzenis norāda, ka tuvākajos gados domei būs jālemj par tilta pār Dzirnupi rekonstrukciju: "Tilts ir sliktā stāvoklī, un šī projekta izmaksas lēšamas ap pusmiljonu eiro".
 
Šogad tiks uzsākti projektēšanas darbi Dzirnupes ielas posma (150 m) rekonstrukcijai no autoceļa A1 līdz pagriezienam uz Carnikavas internātpamatskolu, kuru plānots īstenot 2018. gadā. Šajā posmā paredzēts izbūvēt arī ietvi un apgaismojumu. Līdzās esošo zemes īpašumu tiesību dēļ to nebija iespējams iekļaut Dzirnupes ielas kopējā projektā, taču patlaban šie jautājumi ir atrisināti.
 
Atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem par ātrumvaļņu izbūvi uz Dzirnupes ielas, Carnikavas Komunālservisa ceļu un tiltu būvinženieris Mārtiņš Leitāns skaidro, ka ielas seguma atjaunošanas projektā tie nav ieplānoti. Saskaņā ar valsts standartu, nav vēlams izvietot ātrumvaļņus uz ielas, pa kuru kursē sabiedriskais transports, bet, lai atgādinātu autobraucējiem par atļauto ātrumu, ielas šaurākajās vietās uz seguma tiks uzkrāsots marķējums "30 km/h", kā arī ceļmalās uzstādītas ātrumu ierobežojošās ceļazīmes.
 
Ja pēc Dzirnupes ielas seguma atjaunošanas ceļu satiksmes drošības situācija pasliktināsies, tiks meklēti risinājumi tās uzlabošanai. "Vērsīsimies arī Valsts policijā par nepieciešamību kontrolēt ātruma ierobežojumus atjaunotajā ielas posmā," norāda M.Leitāns.
 
Dzirnupes ielas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz 2017. gada 1. jūlijam. Būvdarbu izmaksas ir 800 000 eiro, un tās pilnība tiek finansētas no pašvaldības budžeta. Darbu ģenerāluzņēmējs ir ceļu būves uzņēmums SIA "8 CBR".
 
 
Share on Facebook Tweet