Noslēgusies Garupes un Jūras ielu posmu pārbūve

.

Juras iela valnis 5 800Ir pilnībā pabeigta Garupes un Jūras ielas posmu rekonstrukcija, un abi objekti nodoti ekspluatācijā. Jūras ielas posmā no Laivu ielas līdz stāvlaukumam ieklāts asfalts. Tā kā šis ir novadnieku un vasaras atpūtnieku iecienīts ceļš uz jūru, satiksmes drošības palielināšanai izbūvēti pieci ātruma slāpētāji, un noteikts braukšanas ātrums 30 km/h posmā no Laivu ielas līdz kooperatīvam "Sala-2".
 
Savukārt no "Sala-2" robežas līdz stāvlaukumam pie jūras satiksmi regulē zīme "Dzīvojamā zona", kas nosaka priekšrocības gājējiem un riteņbraucējiem, bet transportlīdzekļu braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h. Jūras ielas posma pārbūve izmaksājusi EUR 316 785,01, kas pilnā apjomā finansēts no pašvaldības budžeta.
 
Savukārt rekonstruētajam Garupes ielas posmam tagad līdzās stiepjas gājēju ietve, pabeigti arī labiekārtošanas darbi un apgaismojuma ierīkošana. Kopumā tas izmaksāja EUR 368 713,52 no pašvaldības budžeta.
 
Nākotnē Garupes ielas pārbūvi plānots turpināt līdz Sēņu ielai. Šajā posmā nav paredzēta gājēju ietve, taču abpus brauktuvei tiks iezīmēta metru plata josla gājējiem un izbūvēti ātrumvaļņi.
 
Noslēgumam tuvojas arī Dzirnupes ielas seguma rekonstrukcija. Jūnijā atjaunojamais posms noasfaltēts visā garumā, bīstamākajās vietās – pie caurtekām, ceļa līkumos un pie tilta pār Dzirnupi – uzbūvētas ceļa barjeras. Patlaban tiek asfaltētas nobrauktuves uz iedzīvotāju īpašumiem, bet noslēgumā visā posma garumā tiks veikta virsmas apstrāde ar bitumenu un sīkšķembām, kā arī veikti apzaļumošanas darbi.
 
Carnikavas Komunālserviss
Share on Facebook Tweet