Lilastes pludmalē atklās Mākslas dienu akciju "Piejūras gars"

.

Piejuras gars 2017 80029. aprīlī plkst. 17.00 Lilastes pludmalē (pie Ziemeļu ielas) norisināsies Mākslas dienu akcijas "Piejūras gars" atklāšana, mākslinieku apbalvošana un saruna par mākslu. 
 
Diskusijā gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, gleznotāja Sandra Krastiņa un gleznotājs, Jaņa Rozentāla mākslas skolas vadītājs Jānis Dukāts, dalīsies savās pārdomās par aktuālo mākslas jomā Latvijā. Sarunu vadīs grafikas dizaineris, mākslas kritiķis, kurators un žurnālists Jānis Borgs.
 
Šogad akcijā piedalīsies gan Carnikavas novada, gan arī tuvāko novadu un citu piejūras reģionu mākslinieki, piedāvājot apskatīt stājmākslas darbus un vides objektus. Akcijas laikā, no 29. aprīļa līdz 31. maijam, mākslas darbi būs izvietoti apskatei novada sabiedrisko ēku, viesnīcu un veikalu logos, ciemu vidē un dabā, kā arī Carnikavas tautas namā "Ozolaine". Tos apskatot, būs iespēja atraktīvā un aizraujošā mākslas maršrutā iepazīt novadu, kā arī kopā ar draugiem, ģimeni vai vienatnē sajust Piejūras dabas burvību un mākslas valdzinājumu. Akcijā piedalās ap 30 mākslinieku, un katrs piedāvās skatītājiem līdz trim mākslas darbiem.
 
Akcijā tiks piešķirta galvenā balva, par kuras saņēmēju lems kompetenta žūrija – A. Naumovs, J. Dukāts un tēlnieks Gļebs Panteļejevs. Arī skatītājiem būs iespēja paust savus viedokļus, un, tos apkopojot, organizatori piešķirs skatītāju simpātiju balvu. Savukārt tie, kuri apmeklēs visus mākslas objektus un publicēs sociālajos tīklos savu foto atskatu, pievienojot mirkļbirku #PiejurasGars, piedalīsies akcijas atbalstītāju sarūpētās balvas izlozē un saņems nozīmi "Piejūras gara jaunatklājējs" (plašāk šīs par akcijas norisi var uzzināt www.kultura.carnikava.lv).
 
Lai ikviens interesents 29. aprīlī varētu nokļūt līdz akcijas atkāšanas vietai, cauri Carnikavas novadam turp un atpakaļ kursēs īpašs Mākslas autobuss, kas piestās sekojošās vietās novadā:
16.20 – autobusa pieturā "Kalngale"
16.30 – autobusa pieturā "Garciems",
16.35 – autobusa pieturā "Garupe"
16.40 – pie tautas nama "Ozolaine".
 
Savukārt maršrutā no tautas nama "Ozolaine" līdz akcijas norises vietai Lilastē autobuss uzņems pasažierus visās pieturvietās.
 
Akciju rīko Carnikavas novada dome Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla "Latvijas gars" ietvaros, lai veicinātu mākslas radošās izpausmes, atklājot vides un cilvēku savstarpējo mijiedarbību. 
 
A.Saprovska
Share on Facebook Tweet