Šovakar mūsu novadā aicinām uz klusuma pārgājienu "Klausies Gauju"

.

Klausies Gauju11. augusta vakarā Carnikavā noslēdzas vairāku novadu kopējā akcija "Klausies Gauju", kurā ikviens aicināts ieklausīties Gaujas un mūzikas mijiedarbībā. Iesim visi kopā, klausoties dabā, Gaujas upes un tās apkārtnes skaņās.
 
Pulcēšanās pārgājienam – no plkst. 20.00 līdz 20.30 pie Carnikavas jaunā gājēju un velosipēdistu tilta (Stacijas iela 23), no kurienes visi kopā dosies uz Gaujas ieteku jūrā. Gaujas ciema iedzīvotājiem izdevīgāk pievienoties pārgājienam uz dambja Upmalas ielas galā vai Mazās Rožu ielas galā, kur jāpulcējas pie norādes "Klausies Gauju" (pulcēšanās vietas un norises vieta kartē ŠEIT).
 
Lūdzam dalībniekus ievērot vienkāršus šī neparastā pārgājiena noteikumus – jāslēdz tālruņu un citu ierīču skaņas signāls, iešanai jānotiek klusumā, nesarunājoties, lūgums pasākumam izvēlēties apģērbu, kas kustoties nerada troksni.
 
Gaujas klausīšanās pārgājiena galapunkts ir ainaviskā smilšu pludmale Gaujas labajā krastā, no kurienes paveras skats uz Gaujas ieteku jūrā, kur saule rietot "sēdīsies zelta laiviņā". Pārgājiena galapunktā, turpinot ievērot klusumu, baudīsim saulrieta maģiju, ko muzikāli papildinās saksofona saspēle ar Gauju. Muzicēs mūsu novadnieks , talantīgais jaunās paaudzes saksofonists Aigars Raumanis.
 
Ērtai un patīkamai muzikālā saulrieta vērošanai aicinām saģērbties atbilstoši laikapstākļiem un paņemt līdzi segu vai saliekamo krēslu, uz kā apsēsties. Pārgājiena ilgums – aptuveni 40 minūtes.
 
Carnikavas novads vēsturiski veidojies kā zvejnieku ciems pie garākās Latvijas upes – Gaujas ietekas jūrā. Šīs bijušas senā Kubeseles novada Līvu zemes. Indriķa Livonijas hronikā minēts, ka 1211.gadā vietā, kur Gauja ieplūst jūrā, apmetnes izveidojis līvu karaspēks, kur, domājams, meklējami arī Carnikavas pirmsākumi. Tā saukta par Koivemundi (no vācu val.) – upes muti, savukārt paši līvi šo vietu dēvējuši par Sarnikau (no līvu val.) – ošleju.
 
Uz tikšanos upes un mūzikas skaņās!
Share on Facebook Tweet