20. janvārī aicina uz sarunu novadpētniecības centrā par Carnikavas muižas īpašnieku Panderu

.

DSC 0030Svētdien, 20. janvārī, plkst.14.00 Carnikavas Novadpētniecības centrā norisināsies saruna ar Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas vēstures institūta docenti Maiju Pozemkovsku par slaveno paleontologu un Carnikavas muižas īpašnieku Kristianu Panderu. Pasākuma laikā bērniem būs iespēja darboties radošajā darbnīcā.
 
Slavenā zinātnieka, paleontologa Kristiana Pandera liktenis 19.gs. otrajā ceturksnī bija cieši saistīts ar Carnikavas muižu. Sarunas laikā uzzināsim, ko slavenais vācbaltiešu paleontologs, embriologs un ģeologs atklāja, ar to iemūžinot arī Carnikavas vārdu. Uzzināsim, kāda izskatījās dzīve Carnikavas muižā 19.gs.
 
Tiksimies ar Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas vēstures institūta docenti Maiju Pozemkovsku, kura 2018. g. 20.septembrī vienā no četrām publiskajām lekcijām no lekciju cikla „Dodot gaismu sadegu”, kas norisinājās Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, iepazīstināja klausītājus ar Kristiana Pandera darbību laikā, kad pētnieks apmeties uz dzīvi Carnikavas muižā. Arī Kristiāna Pandera pēcteču dzīve bija saistīta ar Carnikavas muižu līdz pat 1906. gadam, kad Carnikavas muižu nopirka Rīgas rūpnieks Heinrihs Gēgingers.
 
Visi laipni aicināti uz pēcpusdienas sarunu.
 
Pasākums ir bez maksas.
Share on Facebook Tweet