28. septembrī aicinām uz Miķeļdienas pasākumu “Uzziedējis rudens”

.

Uzziedejis rudens afisaRudens ir visbagātākais gadalaiks, un Miķeļi jeb rudenāji ir ražas novākšanas beigu svētki. Aicinām tos svinēt kopā 28. septembrī plkst. 13.00 pasākumā "Uzziedējis rudens" Carnikavas Novadpētniecības centrā. Īpašu gadskārtu programmu būs sarūpējusi jauniešu tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti". Kopā ar viņiem dziedāsim, dejosim, iesim rotaļās un izzināsim rudenāju tradīcijas.

Svarīga rudenāju svētku sastāvdaļa ir rudens ražas mielasts, tāpēc kopīgi vārīsim zupu, ar kuru pašiem mieloties. Taču parūpēsimies ne tikai par vēdera siltumu, bet arī siltu noskaņu rudens laikam, gatavojot lukturīti, pie kura sasildīties un ar ko izgaismot rudens tumšos vakarus, jo ar Miķeļdienu sākas veļu laiks. Lukturīša izgatavošanai aicinām paņemt līdzi no mājām tukšu stikla burciņu.

Rudenī aizvien pamanāmākas kļūst latviskās zīmes – gan ieadītas šallēs, cepurēs, cimdos, gan izšūtas, ieaustas tekstilizstrādājumos, kā arī dažādi citādi izmantotas. Katra zīme ir gan skaists rotājums, gan ar savu nozīmi. Par to uzzināt pasākumā mums palīdzēs tradīciju kopas "Ābols" vadītāja Inese Krūze.

Ieeja pasākumā bez maksas vai par krāsainu rudens lapu.

Share on Facebook Tweet