Carnikavieši uzvar Latvijas Skolu orientēšanās kausa Kurzemes-Zemgales posmā

.

Btzkope Grantskalna5. aprīlī Tērvetē norisinājās Latvijas Skolu orientēšanās kausa otrais, Kurzemes-Zemgales posms, kurā par godalgotām vietām sacentās 33 skolas. Pirmo vietu kopvērtējumā ar ļoti pārliecinošu rezultātu izcīnīja Carnikavas pamatskola.
 
Uz starta līnijas šajās sacensībās stājās teju 200 skolēnu četrās vecuma grupās. Distance jaunos sportistus veda pa Tērvetes Dabas parka teritoriju, kur apvidum raksturīgs mežs ar blīvu ceļu un taku tīklojumu, bet par orientieriem kalpoja arī parkā izvietotās koka figūras. Carnikavas pamatskolas skolēnu komanda, sakrājot 2912 punktus, kļuva par līderi posma kopvērtējumā, apsteidzot otrās un trešās vietas ieguvējus par teju 300 punktiem.
 
SV4 grupā (12 gadi un jaunāki) mūsējie bija arī individuāli spēcīgākie – gan puišu, gan meiteņu konkurencē. Starp sava vecuma meitenēm labākā bija Marta Marija Birzkope (8:29), 2. vietā – Grieta Grantskalna (11:40). Savukārt zēniem par uzvaru šajā grupā izvērtās ļoti sīva cīņa, kuras rezultātā Rūdolfs Graudiņš dala pirmo vietu (9:37) ar Marku Grasi no Babītes vidusskolas. Labs rezultāts arī Robertam Graudiņam, viņš izcīnīja 5. vietu.
 
Skolu orientēšanās kausa pirmajā posmā, kas norisinājās 29. martā Babītē, Carnikavas pamatskolas komanda ieņēma 18. vietu. 12. aprīlī sacensības turpināsies ar Vidzemes-Latgales posmu Lubānas novada Ezerniekos. Fināla posmā 19. aprīlī Jelgavā tiks izcīnīts Vislatvijas labākās skolas tituls orientēšanās sportā.
 
Vēlam veiksmi Carnikavas jauno orientieristu komandai!
 
Skolu kopvērtējums 2. posmā ŠEIT, individuālie rezultāti ŠEIT.
 
Pēc LOF sniegtās informācijas
Foto: LOF
 
 
 
 
Share on Facebook Tweet