Vidzemes piekrastes tūrisma tīklošanās seminārā pārrunā paveikto un plānoto

.

tikosanas sminars 07122017 1607. decembrī piecu Vidzemes piekrastes novadu – Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu, Salacgrīvas un Alojas – Tūrisma informācijas centri (TIC), kas apvienojušies tūrisma klastera iniciatīvā “Saviļņojošā Vidzeme”, aicināja tūrisma jomas uzņēmējus piedalīties Vidzemes piekrastes tūrisma tīklošanās seminārā.

Seminārā, kurā tika sniegta  informācija par par tūrisma aktualitātēm Vidzemes piekrastē, piedalījās 45 dalībnieki, to skaitā tūrisma nozares uzņēmēji, Vidzemes piekrastes tūrisma informācijas centru darbinieki, Vidzemes tūrisma asociācijas, Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūras (LIAA), LIAA Siguldas biznesa inkubatora, Rīgas plānošanas reģiona, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs”, Latvijas valsts simtgades biroja, Limbažu novada uzņēmēju konsultatīvā padomes, koprades telpa “ŅIRBULIS”, preču zīmes “Alojas novadā Labi darīts”, kā arī Vidzemes augstskolas pārstāvji.

Seminārā tika pārrunātas Vidzemes piekrastes tūrisma aktualitātes; LIAA atbalsta iespējas uzņēmējiem un eksporta veicināšanas programmas; LIAA Siguldas biznesa inkubatora atbalsta iespējas uzņēmējiem; Rīgas plānošanas reģiona projekti piekrastē; Vidzemes tūrisma asociācijas aktuālie projekti Vidzemes piekrastē; piekrastes gājēju ceļa “Jūrtaka” maršruts un uzņēmēju iesaistes iespējas; Latvijas simtgades plānotās aktivitātes Vidzemes piekrastē; labās prakses pieredzes no Limbažu novada preču zīmes “Ražots Limbažu novadā” un Alojas novada preču zīmes “Alojas novadā Labi darīts”; uzņēmēju labās prakses piemērs no koprades telpas “Ņirbulis” un Vidzemes piekrastes apceļošanas akcijas iesaistes iespējas uzņēmējiem un pašvaldībām 2018.gadam.

Vidzemes piekrastes tūrisma informācijas centri bija apkopojuši informāciju par svarīgo sadarbības lomu, ceļotāju plūsmām, kopīgiem projektiem, kājāmgājēju, velosipēdistu un laivotāju maršrutiem un būtiskiem tūristu piesaistes elementiem. Ar gandarījumu konstatēts, ka 2017. gadā līdz novembrim Vidzemes piekrastes tūrisma informācijas centrus kopumā apmeklējuši vairāk kā 40 000 vietējo un ārvalstu ceļotāju. Visvairāk ceļotāju bijis no kaimiņvalstīm, ieskaitot Krieviju, kā arī no Skandināvijas valstīm un Vācijas. Ņemot vērā šos faktus, 2018. gadā Vidzemes piekrastes kartes tiks izstrādātas latviešu, krievu, angļu, vācu, igauņu, lietuviešu un somu valodās. Papildus piekrastes kartei tiks izdota arī kājāmgājēju karte un 2018. gada lielāko pasākumu kalendārs, kā arī dažādi tematiskie sezonas piedāvājumi. 2018. gadā Vidzemes piekraste kā vienots galamērķis piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas tūrisma izstādēs.

Tūrisma jomas uzņēmēji pasākumā tika aicināti iesaistīties Vidzemes piekrastes plānotajās aktivitātēs, sekot jaunākajai informācijai par tām sociālās saziņas tīklā www.facebook.com/VidzemeCoast, kā arī izmantot Vidzemes piekrastes aplikāciju “Vidzeme Coast”.

Pateicamies visiem, kas ieradās uz Vidzemes piekrastes tūrisma tīklošanās semināru Saulkrastos, kas norisinājās Raiņa ielā 7 (Jauniešu mājā). Uz tikšanos 12. decembrī Latvijas Tūrisma forumā 2017, kas norisināsies Arhitektūras un mediju centrā H2O6 Rīgā, Durbes iela 4.

V.Pastare
Vidzemes piekrastes tūrisma klastera iniciatīva “Saviļņojošā Vidzeme” Vidzemes piekrastes novadu – Carnikavas, Saulkrastu, Limbažu, Salacgrīvas un Alojas – Tūrisma informācijas centri.
Share on Facebook Tweet