Novada vēlētāju ievērībai!

.

DSC 0007Satversmē nostiprināta Pilsoņu līdzdalība, paredzot, ka pilsoņi var iesniegt Saeimā t.s. obligāto likumprojektu – kuru Saeima nevar neskatīt.
 
Ar 08.11.2012. likumu Saeima ieviesa nepārvaramu barjeru – 155 tūkstošus parakstu (tik daudz nav ne uzņēmēju, ne zemnieku, ne skolotāju, ne jauno ģimeņu, pat trūcīgo pensionāru vidū nav 155 tūkst. vēlētāju), kas padara neiespējamu jebkuru likumprojektu iesniegšanu Saeimā. Tāpēc likuma 2012. gada grozījumi ir jāatceļ.
 
Iniciatīvas grupa ierosinājusi parakstu vākšanu likumprojektam par grozījumu atcelšanu. CVK atļauts un Satversmes 78. panta kārtībā iesniegts likumprojekts ir saistošs Saeimai, to Saeima nevar nepieņemt. Pretējā gadījumā seko referendums. Šis likumprojekts ir valsts aizsargāts un ir pielīdzināms Saeimas un pašvaldības vēlēšanām. Pilsoņu brīvību sargā likums, jebkāda parakstīšanās kavēšana ir aizliegta un sodāma.
 
Saeimā iesniedzamā likumprojekta nosaukums ir “Likums par 2012.gada 8. novembra likuma “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu” atcelšanu”. "Grozījumi" ir sliekšņa palielināšana no 10 tūkst. balsīm uz 155 tūkst. balsīm. Iniciatīva ir par šo grozījumu atcelšanu un agrākās kārtības atjaunošanu.
 
Ērti un bez maksas likumprojektu var parakstīt elektroniski valsts portālā www.latvija.lv/pv (nepieciešama i-bankas kodu karte, vai e-paraksts).
 
Parakstieties savā novada pašvaldībā vai internetā Latvija.lv.
Share on Facebook Tweet