Rakstos

Drukāt

Kā rīkoties saslimšanas gadījumā ar gripu

.

hush naidoo 382152Pēdējā laikā novēroti vairāki saslimšanas gadījumi ar gripu, tāpēc iedzīvotāji aicināti pirmo simptomu gadījumā sazināties ar savu ģimenes ārstu un palikt mājās.
Jūtot pirmos slimības simptomus (paaugstinātu ķermeņa temperatūra, klepus, galvassāpes), jau pirmajā saslimšanas dienā jāpaliek mājās un jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, lai uzsāktu ārstēšanos un mazinātu komplikāciju risku. Vizītē ar ārstu jāpārrunā turpmākā ārstēšanās un mājas aptieciņas saturs. Tāpat jau laikus jāparūpējas, lai mājās būtu ziemas vīrusu sezonai nepieciešamie medikamenti arī situācijām, ja saslimšanas simptomi sākas vēlu vakarā vai nakts stundās.
Atgādinām, ka gripas epidēmijas laikā valsts apmaksā ģimenes ārsta mājas vizīti pie gripas slimnieka un pacienta iemaksa ir 2,85 eiro.
Vakaros un brīvdienās, kad ģimenes ārsts nestrādā, akūtas saslimšanas gadījumā palīdzību sniedz dežūrārsti (t.sk. izraksta medikamentu receptes, var lemt par mājas vizīti). Savukārt nakts stundās mediķa padomu var saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darbdienās no plkst.17.00-8.00, svētkos un brīvdienās visu diennakti).

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Foto: Hush Naidoo, Unsplash.com
Share on Facebook Tweet