Rakstos

Drukāt

Piekrastes zvejniekiem kompensēs roņu radītos zaudējumus

.

ronis unsplash31. martā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas sagatavotos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā “Kompensācijas shēma par nozvejas zaudējumiem, kurus radījuši aizsargājamie zīdītāji””. MK noteikumi nosaka kārtību, kā tiks sniegts finansiāls atbalsts piekrastes zvejniekiem, lai segtu aizsargājamo zīdītāju (roņu) radītos zaudējumus to zvejas rīkiem un nozvejai.

Pasākumā publisko finansējumu varēs saņemt juridiskas un fiziskas personas jeb atnalsta pretendenti, kuri nodarbojas ar komerciālo zveju Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos  un kurām kalendārajā gadā, par kuru tiek kompensēti roņu radītie zaudējumi, kā arī projekta iesnieguma iesniegšanas dienā ir zvejas atļauja (licence).
 
Publiskā finansējuma apmērs katram atbalsta pretendentam būs atkarīgs no konkrēto zivju sugu, kuras ietekmē roņi (akmeņplekste, sīga, zandarts, asaris, lucītis, menca, vimba, plaudis, lasis, taimiņš, salaka, reņģe, vējzivs, apaļais jūras grundulis un plekste), nozvejas apjoma tajā kalendārajā gadā, par kuru tas pretendē uz publisko finansējumu, uz ko tiek attiecināts MK noteikumos noteiktais zivju vērtības koeficients un roņu radīto zaudējumu koeficients.
 
Lai pieteiktos uz publisko finansējumu, atbalsta pretendentiem būs Lauku atbalsta dienestā jāiesniedz projekta iesniegums un atbalsta pretendenta deklarācija.
 
Foto - Anchor Lee, Unsplash
Share on Facebook Tweet