Rakstos

Drukāt

Tiesa pieņem prasību no Carnikavas pašvaldības par ilgo tiesvedību

.

Domes eka 800Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ir pieņēmusi Carnikavas pašvaldības prasību pret Latvijas valsti par ilgo tiesvedību, kā arī lūdz sniegt Tieslietu ministrijai paskaidrojumu.
 
„Tas ir ļoti pozitīvi, ka beidzot būs iespēja izvērtēt tiesvedības procesa ilgumu saistībā tieši ar iestādes darbību. Tas atkal būs precedents, par ko sabiedrība varēs diskutēt, lai nākotnē nepamatoti ieilgušu tiesvedības procesu būtu pēc iespējas mazāk," norāda Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.
 
Jau ziņots, ka minētā tiesvedība ir saistīta ar Carnikavas novada domes izpilddirektoru Raimondu Garenčiku, kuru 2010. gada 3.septembrī dome par virkni pārkāpumu nolēma atbrīvot no amata, bet vēlāk viņš vērsās ar prasību tiesā par darba līguma uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu. Kopējais civillietas izskatīšanas periods bija 33 mēneši. Carnikavas novada dome norādīja, ka lietas izskatīšanas periods Augstākās tiesas Senātā, kas ilga 16 mēnešus, neatbilst principam par lietas izskatīšanu saprātīgā termiņā, un cēla prasību Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.
 
Share on Facebook Tweet