Rakstos

Drukāt

Jaunajam domes priekšsēdētājam ievēlēti trīs vietnieki

.

Domes eka 80017. decembrī Carnikavas novada ārkārtas domes sēdē jaunajam priekšsēdētājam Imantam Krastiņam tika apstiprināti trīs vietnieki – Edgars Sliede (bezpartejisks), Eduards Burģelis (partija "Saskaņas centrs") un Roberts Raimo (partija "Latvijas Zaļā partija"). Šādu lēmumu atbalstīja deviņi no kopumā 15 domes deputātiem.
 
Viens no vietniekiem pildīs jaunos amata pienākumus uz pilnu darba laiku, otrs - uz pusslodzi, trešais tos veiks bez atalgojuma.
 
Jau ziņots, ka 16. decembrī kārtējā Carnikavas novada domes sēdē, balsojot "par" deviņiem deputātiem no amata atcelta līdzšinējā Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.
 
Domes priekšsēdētājs Imants Krastiņš skaidro pieņemtos lēmumus: "Notikusī domes vadības maiņa nav vienas dienas lēmums, bet gan gadiem rūdzis process, kura pēdējais piliens bija nākamā gada pašvaldības budžeta izstrādes vienpersoniskais stils. Vēlos uzsvērt, ka, ja no esošā domes priekšsēdētāja komandas aiziet prom gandrīz puse viņa deputātu, tas nevar tikt uztverts kā individuāla cilvēka politisks lēmums, bet kā sistēmas kļūda, kuras vienīgā atbildīgā persona ir līderis – domes priekšsēdētājs.
 
Esmu pārliecinājies, ka domē ievēlētie deputāti ir ar plašu un dziļu kvalifikāciju dažādos jautājumos un labākais, ko varam darīt novada labā, ir iesaistīt visus deputātus svarīgo lēmumu pieņemšanā. Es uzskatu, ka kolektīvs darbs kopā ar talantīgiem cilvēkiem nesīs labākus augļus gan novadam, gan iekšējai darba kultūrai, nekā tas ir pašreiz iespējams, kad deputātu funkcijas ir nonivilētas līdz automātiskai rokas cilāšanai balsojumos. Lai to labotu, esam iecerējuši kvalitatīvas izmaiņas domes komiteju darbā. Pirmos rezultātus varēsim piedzīvot jau nākamā gada sākumā.
 
Es izsaku pateicību bijušajai domes priekšsēdētājai Daigai Jurēvicai par padarītajiem darbiem novada labā un novēlu tālāku veiksmīgu politisko darbību.
 
Jaunā koalīcija domē sastāv no Reģionu Alianses, Saskaņas Centra, Zaļās partijas un neatkarīgajiem deputātiem. Lai mēs kā koalīcijas biedri nestu pilnu politisko atbildību par novada izaugsmi, ir izveidotas trīs priekšsēdētāja vietnieka vietas – katra ar konkrētiem amata pienākumiem. Turklāt, noslēdzoties izmaiņām domes un administrācijas vadībā, tiks ietaupīti budžeta līdzekļi."
 
Share on Facebook Tweet