Rakstos

Drukāt

Pie ģimenes ārsta – tikai pēc iepriekšēja pieraksta un sazināšanās

.

arsti unsplashKopš 27. marta ierobežoti plānveida veselības aprūpes pakalpojumi visās ārstniecības iestādēs, tostarp ģimenes ārstu praksēs, tāpēc turpmāk ģimenes ārstu praksēs pacienti tiks apkalpoti pēc iepriekšēja pieraksta arī akūtajās stundās. To paredz Veselības ministrijas (VM) rīkojums par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas ierobežošanu ārkārtējās situācijas laikā.

Iedzīvotājiem joprojām tiek nodrošināta neatliekamā medicīniskā un akūtā palīdzība, arī neatliekamie izmeklējumi un konsultācijas. Savukārt plānveida dienas stacionāru pakalpojumi, īslaicīgās ķirurģijas pakalpojumi un maksas pakalpojumi uz laiku netiks sniegti ne valsts, ne privātajās ārstniecības iestādēs.
 
Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina iedzīvotājus nedoties pie ģimenes ārsta bez iepriekšējas pieteikšanās un ziņo, ka kopš 19. marta visu diennakti darbojas ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001. Konsultatīvā tālruņa mediķi iedzīvotājus telefoniski konsultē akūtu saslimšanu un traumu gadījumos, kā arī hronisku slimību saasinājuma brīžos. 

Konsultatīvā tālruņa mediķi iedzīvotājus telefoniski konsultē akūtu saslimšanu un traumu gadījumos, kā arī hronisku slimību saasinājuma brīžos. Tomēr šis ir medicīnisko konsultāciju tālrunis, tāpēc informāciju par “Covid-19” analīzēm vai citām uzziņām par koronvīrusu ģimenes ārstu tālruņa mediķi nesniegs. Jautājumu gadījumā par koronvīrusu "Covid-19" jāzvana uz konsultatīvo tālruni 8345.

Ģimenes ārstu prakses Carnikavas novadā strādā iepriekš noteiktajā darba laikā tikai pēc iepriekšējas pieteikšanās, arī akūtajās stundās!
 
Ja pacientam ir akūti respiratoru slimību simptomi (iesnas, klepus, sāpes kaklā), pirms došanās uz praksi jāzvana ģimenes ārstam, lai vienotos par tālāko rīcību.
 
Lai pierakstītos pie sava ģimenes uz vizīti, zvaniet:
Dr. A. Šmitiņas ģimenes ārstu prakse, – tālr. 67992067,
Anetes Vjakses SIA “Liepziedi ārsta prakse” – tālr. 23556692,
Dr. M. Indrānes ģimenes ārsta prakse, 67993312, 29617987.
 
Medicīnas centrā "LIEPA" Carnikavā saskaņā ar VM rīkojumu uz nenoteiktu laiku ierobežoti veselības aprūpes pakalpojumi. No 27. marta medicīnas centrā iespējams saņemt ģimenes ārsta sniegtos veselības aprūpes pakalpojumus, vakcinācijas pakalpojumus, zobārstniecības pakalpojumus akūtos un neatliekamos gadījumos un grūtnieču aprūpi. Pacientu pieņemšana notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālr. 29601234. Medicīnas centrs "LIEPA" pagaidām būs atvērts pirmdienās no 1 5.00 līdz 18.00, trešdienās un piektdienās no 9.00 līdz 12.00.
Share on Facebook Tweet