Rakstos

Drukāt

Satversmes tiesā ierosināta lieta par Carnikavas pagasta pievienošanu Ādažu novadam

.

ST foto 800Satversmes tiesa (ST) 2020. gada 27. augustā ierosinājusi lietu Nr. 2020-42-0106 par Carnikavas pagasta pievienošanu Ādažu novadam. 

Lieta ierosināta par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma “Administratīvās teritorijas, to administratīvie centri un teritoriālā iedalījuma vienības” 11.2. apakšpunkta atbilstību Latvijas Republikas (LR) Satversmes 1. pantam un 101. panta pirmajai daļai, kā arī Eiropas vietējo pašvaldību hartas 4. panta sestajai daļai un 5. pantam”.

Lieta ierosināta pēc Carnikavas novada domes pieteikuma. Jau vēstīts, ka Carnikavas novada dome šā gada 7. augustā iesniedza pieteikumu STSaeima 2020. gada 10. jūnijā pieņēma Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu. Tā pielikums noteic administratīvās teritorijas, to administratīvos centrus un teritoriālā iedalījuma vienības. Saskaņā ar šā pielikuma 11.2. apakšpunktu Ādažu novadā ietilpst Carnikavas pagasts.

ST ir uzaicinājusi Saeimu līdz 27.oktobrim iesniegt tiesai atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

Lietas sagatavošanas termiņš ir 2021. gada 27. janvāris. Par lietas izskatīšanas procesa veidu un datumu tiesa lemj pēc lietas sagatavošanas.

Lēmums par lietas ierosināšanu pieejams ŠEIT.

Gatavību vērsties ST, apstrīdot ATR, paudusi arī virkne citu pašvaldību. Tiesā arī jau ir ierosināta lieta pēc Limbažu, Ikšķiles, Inčukalna u.c. novadu pašvaldību pieteikuma.

Share on Facebook Tweet