Rakstos

Drukāt

Pakāpeniski pieaug Carnikavas novadā deklarēto iedzīvotāju skaits

.

Novada iedzivotajiCarnikavas novadā ar katru gadu pakāpeniski pieaug deklarēto iedzīvotāju skaits. Piedāvājam iepazīties ar Dzimtsarakstu nodaļas apkopoto statistiku par novadnieku skaita dinamiku Carnikavas novadā un noslēgtajām laulībām pēdējo piecu gadu laikā.
 
Iedzīvotāja skaita palielināšanās Pierīgā un arī Carnikavas novadā saistīta ar vairākiem faktoriem, piemēram, nekustamā īpašuma tirgus atdzīvošanos, dzimstības pieaugumu u.c. Pēdējā laikā vērojama tendence, ka iedzīvotāji sakārto savas saistības ar valsti, faktisko dzīvesvietu uzrādot kā deklarēto. Tas ir saistīts arī ar „Rīdzinieku kartes" izveidi, jo daudzi pārdeklarēja savu dzīvesvietu uz galvaspilsētu. Tomēr, neskatoties uz to, Carnikavas novadā ir saglabājusies tendence pieaugt deklarēto iedzīvotāju skaitam.
 
Iedzivotaju skaita pieaugums
 
2014. gadā Dzimtsarakstu nodaļā Amors ir bijis biežs viesis – novadā esam reģistrējuši 93 laulības. Tas ir ievērojams ceremoniju skaits, jo salīdzinoši 2010. gadā tika reģistrētas – 25 laulības, 2011. gadā – 31, 2012. gadā – 47 un 2013. gadā – 71 laulība. Jāatgādina, ka kopš 2013. gada laulības iespējams noslēgt jebkurā administratīvajā teritorijā, un daudzi pāri arī izmanto šo iespēju. Pagājušajā gadā populārākā laulību ceremoniju vieta bija Carnikavas Novadpētniecības centrs, un laulāto vidū bija arī pilsoņi no Itālijas, Vācijas, Somijas, Kipras un Taizemes.
 
Aizvadītajā gadā kopumā mūsu novadā ir deklarēti 92 jaundzimušie, un 65 no tiem reģistrēti Carnikavas Dzimtsarakstu nodaļā, to vidū arī viens dvīnīšu pāris. Valstī kopumā dzimstība pakāpeniski palielinās un Carnikavas novads nav izņēmums. Savukārt mirušo personu skaits pēdējo piecu gadu laikā novadā ir samazinājies: 2010. gadā reģistrēti 48 mirušie, 2011. gadā – 50, 2012. gadā – 48, 2013. gadā – 46 un 2014. gadā – 35.
 
S.Pundiņa
Share on Facebook Tweet