Rakstos

Drukāt

Uzņēmumu reģistrs aicina pieteikties Konsultāciju dienām Rīgā un reģionos

.

URLatvijas Rebublikas Uzņēmumu reģistrs rīko Konsultāciju dienas Rīgā un reģionos, lai palīdzētu uzņēmējiem saņemt atbildes uz neskaidriem jautājumiem par Komerclikumā noteikto prasību par dalībnieku reģistra pirmā nodalījuma iesniegšanu un pamatkapitāla pārreģistrāciju eiro, lai sagatavotu dokumentus atbilstoši normatīvo aktu prasībām.
 
Pirmā Konsultāciju diena notiks jau 22. aprīlī visās Uzņēmumu reģistra reģionālajās nodaļās, un šādi pasākumi plānoti arī maijā un jūnijā.
 
Pirmā Konsultāciju diena par dalībnieku reģistra pirmā nodalījuma iesniegšanu un pamatkapitāla pārreģistrāciju eiro visās Uzņēmumu reģistra reģionālajās nodaļās notiks 22.aprīlī. Informāciju, kā pieteikties konsultācijām konkrētā nodaļā, aicinām skatīt interneta vietnē ŠEIT.
 
Saskaņā ar Komerclikumu dalībnieku reģistra pirmais nodalījums Uzņēmumu reģistrā jāiesniedz līdz 2015.gada 30.jūnijam, tāpēc Konsultāciju dienas reģionālajās nodaļās tiks organizētas arī maijā un jūnijā.
 
Komerclikuma grozījumi, kas stājās spēkā 2013.gada 1.jūlijā, jeb, tā dēvētie, antireiderisma grozījumi, paredz, ka turpmāk SIA Uzņēmumu reģistrā jāiesniedz dalībnieku reģistra nodalījums, turklāt pirmajam dalībnieku reģistra nodalījumam jābūt iesniegtam līdz 2015.gada 30.jūnijam. Savukārt Komerclikuma grozījumi no 2014.gada 1.janvāra nosaka, ka SIA un akciju sabiedrībām (AS) līdz 2016.gada 30.jūnijam jāveic pamatkapitāla pārreģistrācija eiro. Statistikas dati uz 2015.gada 13.aprīli liecina, ka uzņēmēju aktivitāte vēl joprojām vērtējama kā nepietiekama – aktīvākie bijuši uzņēmēji Latgales reģionā, bet mazaktīvākie – Vidzemē.
 
Uzņēmumu reģistrs sadarbībā ar Tieslietu ministriju ir izstrādājis grozījumus Komerclikumā, kas atvieglo prasību izpildi viena dalībnieka SIA. Šie grozījumi paredz būtiski samazināt administratīvo slogu viena dalībnieka SIA jeb aptuveni 80% no visiem subjektiem, uz kuriem attiecināmas izmaiņas par pamatkapitāla pārreģistrāciju eiro, vienlaikus atvieglojot arī Komerclikuma prasības saistībā ar dalībnieku reģistra pirmā nodalījuma iesniegšanu.
 
Evija Ivdra, LR Uzņēmumu reģistra pārstāve
Share on Facebook Tweet