Rakstos

Drukāt

Uz jaunā Carnikavas tilta svinīgi atklās veloceļa "Eiro velo 13" zīmi

.

Eiro velo 138. maijā plkst. 11.00 uz Carnikavas gājēju un velosipēdistu tilta svinīgi tiks atklāta veloceļa Eiro velo 13 zīme, kas apliecina, ka jaunais tilts ir viens no Eiro Velo 13 – Dzelzs priekškara velotūrisma maršruta posmiem.
 
Atklāšanā piedalīsies Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma komitejas vadītājs Mihaels Krāmers, kas ir Eiro Velo 13 – Dzelzs priekškara velomaršruta idejas autors, Eiropas Riteņbraucēju federācijas direktors Adams Bodors, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA), Vidzemes Tūrisma asociācijas (VTA) un Carnikavas novada domes pārstāvji, velotūrisma entuziasti u.c. Svinīgajā pasākumā jauno tiltu ar velosipēdiem šķērsos arī Carnikavas pamatskolas skolēni, kuri 8. maijā, iesaistoties dažādās riteņbraukšanas aktivitātēs, atzīmēs Velo dienu.
 
Velo7 konference
 
Savukārt pirms tam, plkst. 9.00 ar velosipēdiem no Vecāķiem līdz Carnikavai dosies Eiropas Parlamenta pārstāvji – Mihaels Krāmers un Roberts Zīle – kopā ar Adamu Bodoru, Eiro Velo 13 koordinatoru Latvijā Raiti Sijātu, kā arī TAVA, VTA un Carnikavas novada domes pārstāvjiem, lai iepazītos ar Eiro Velo 13 maršrutu minētajā posmā un pēc Eiro Velo 13 ceļazīmes atklāšanas uz Carnikavas gājēju un velosipēdistu tilta turpinātu ceļu līdz pat Igaunijas robežai.
 
Eiro Velo 13 velotūrisma maršruts iezīmē simbolisko robežu, ar kuru Aukstā kara gados Eiropa bija sadalīta divās – austrumu un rietumu – daļās, tas šķērso lielu daļu Eiropas un aptuveni 580 kilometru garumā šķērso Latviju, vijoties gar Baltijas jūras piekrasti. Velomaršruts Eiro Velo 13 kopumā šķērso 20 Eiropas valstis un ļauj iepazīt unikālas vēstures liecības, kā arī mazāk zināmus tūrisma apskates objektus.
 
Papildus informācija par projektu: Raitis Sijāts, Vidzemes Tūrisma asociācija, tālr. +371 29175314; .
Share on Facebook Tweet