Rakstos

Drukāt

Piejūras dabas parkā suns jāved pavadā

.

Suns JuraLīdz ar pavasara iestāšanos arvien vairāk cilvēku labprāt izvēlas pavadīt brīvo laiku dabas parkā „Piejūra", ņemot līdzi savus četrkājainos draugus suņus, kas dažkārt ir par iemeslu dažādiem starpgadījumiem.
 
Lai izvairītos no negadījumiem, kurā iesaistīti suņi, Carnikavas novada pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suni jāved pavadā, un saimniekiem ir pienākums savākt sava dzīvnieka ekskrementus.
 
Savukārt suņiem, kas atzīti par bīstamiem, jābūt nodrošinātiem ar uzpurni.
 
Nav pieļaujams, ka saimnieks ļauj sunim brīvi klaiņot nepieskatītam. Pretējā gadījumā suņu saimniekus, kuri pārkāpj minētos noteikumus, var saukt pie administratīvās atbildības, piemērojot sodu līdz pat 700 eiro.
 
Tāpat dabas lieguma un dabas parka zonā aizliegts pieļaut suņu atrašanos brīvā dabā bez pavadas un uzpurņa.
 
Atgādinām, ka Piejūras dabas parkā ir aizliegts nobraukt no ceļiem un pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, pajūgiem, mopēdiem un motorolleriem, arī transportlīdzekļu stāvēšana ir ierobežota, nav atļauts celt teltis un kurināt ugunskurus.
 
Par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem informācija visu diennakti tiek pieņemta pa pašvaldības policijas diennakts mobilo tālruni 22006686.
 
Rūpēsimies kopīgi par novada drošību, tīru un sakoptu vidi!
 
Carnikavas novada pašvaldības policija
Share on Facebook Tweet