Rakstos

Drukāt

Garciemā no Torņu ielas līdz gājēju pārejai būvē apgaismotu ietvi

.

Ietve3Pagājušajā nedēļā Garciemā ir uzsākta apgaismotas gājēju ietves izbūve, kas savienos Torņa un Mežciema ielu. Pa jauno ietvi gājēji no Torņu ielas puses varēs ērti un droši doties uz Garciema staciju.
 
Uz jaunās ietves, kas tiek izbūvētā līdzās reģionālajam autoceļam P1, tiks uzstādīti energoefektīvie un videi draudzīgie LED gaismekļi, savukārt pie gājēju pārejas iepretim dzelzceļa stacijai ierīkos īpašu apgaismojumu, kas diennakts tumšajā laikā autovadītājiem ļaus labāk saskatīt gājējus un pārredzēt ceļa nomales pārejas tuvumā.
 
Jaunā ietve būs 2.5 metrus plata, pa to varēs pārvietoties gājēji un velobraucēji. Ietves būvdarbus par Carnikavas novada pašvaldības līdzekļiem veic SIA „Ceļinieks 01".
 
Pagājušajā nedēļā būvnieks ir veicis ietves iezīmēšanu dabā, savukārt šonedēļ jau norit pamanāmāki būvdarbi, jo topošās ietves vietā sākta augsnes virskārtas noņemšana.
 
Ietve 1
 
 
Ietve2
 
Plānots, ka visi ietves būvdarbi pilnībā tiks pabeigti līdz šī gada 1. septembrim.
 
Savukārt pēc VAS „Latvijas Valsts ceļi" pasūtījuma atjaunotajā reģionālā ceļa P1 posmā ir izbūvētas četras sabiedriskā transporta pieturvietas ar jumtu un soliņiem, savestas kārtībā uzbrauktuves uz P1 ceļa.
 
Pieturvieta 2
 
Jaunā asfaltbetona seguma virsma ir apstrādāta ar sablīvētu sīkšķembu slāni, lai ceļa segums kalpotu ilgāk, un veikta ceļa marķēšanu.
 
Carnikavas Komunālserviss
 
Share on Facebook Tweet