Rakstos

Drukāt

Topogrāfiskās kartes veidotāji 2.-4. decembrī apsekos daļu novada teritorijas

.

Apsekosanas karteLatvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra (LĢIA) informē, ka laika posmā no 2. līdz 4. decembrim LĢIA darbinieki veiks lauku apsekošanas darbus daļā Carnikavas novada teritorijas.
 
Apsekošanas mērķis ir topogrāfiskās kartes M1:10 000 izgatavošana. Šajā procesā tiks detāli salīdzināts kartes saturs ar situāciju dabā. 
 
Apsekošanu veiks divi darbinieki, kas pārvietojas ar automašīnu "Ford Kuga" pelēkā krāsā ar valsts numuru LA-3363. Lūdzam iedzīvotājus būt atsaucīgiem, atļaut speciālistiem apsekot teritoriju savā īpašumā un fotografēt, kā arī parūpēties, lai jūsu suņi neapdraud LĢIA darbiniekus. LĢIA darbiniekiem ir darba apliecības, kuras nepieciešamības gadījumā var uzrādīt.
 
Atbilstoši Ģeotelpiskās informācijas likumā un LĢIA nolikumā, kā arī Ministru kabineta 2014.gada 25.februāra noteikumos Nr.113 "Ģeotelpisko pamatdatu informācijas sistēmas noteikumi" noteiktajam, LĢIA veic topogrāfiskās kartes mērogā 1:10 000 sagatavošanu un aktualizēšanu visai Latvijas teritorijai. Karšu sagatavošanā tiek izmantoti jaunākie aerofotomateriāli, bet, lai kartes dati būtu aktuāli un ticami, tiek veikta kartējamās teritorijas apsekošana dabā.
 
Indra Murziņa
Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras
ĢIS un IT departamenta direktore
Mob. tālr.: 26462395
Share on Facebook Tweet