Rakstos

Drukāt

Bruņoto spēku karavīriem sāksies apmācības ar jaunu bruņutehniku

.

NBS tanks2 800Nacionālie Bruņotie spēki (NBS) informē, ka sākot no marta sāksies karavīru apmācības darbībai ar jauno bruņutehniku, ko NBS ir iegādājušies no Lielbritānijas.
 
Apmācību laikā iespējama bruņutehnikas pārvietošanās arī pa Carnikavas novada koplietošanas ceļiem, lai nokļūtu apmācību vietā Ādažu militārajā poligonā. NBS norāda, ka minētā bruņutehnika nebojās ceļu segumu.
 
No šī gada 3. – 4. martam notiks apmācības orientēšanas iemaņu uzturēšanai, un to laikā karavīri pārvietosies ar transportu un kājām pa Carnikavas novada teritoriju un koplietošanas ceļiem. Kā informē NBS, nodarbību laikā karavīri pārvietosies bez ieročiem, netiks izmantota mācību munīcija un pirotehnikas līdzekļi.
 
NBS tanki 800
 
Savukārt 15. aprīlī no plkst. 9.00 – 17.00 plānots organizēt Ādažu garnizona orientēšanās sacensības, kur netiks izmantoti ieroči, un dalībnieki pa teritoriju pārvietosies sporta tērpos.
Minētajās apmācībās un sacensībās karavīri apņemas ievērot ugunsdrošības un dabas aizsardzības noteikumu prasības. Civilo iedzīvotāju dzīvība, veselība un privātīpašums netiks apdraudēti.
 
Nacionālie Bruņotie spēki
Share on Facebook Tweet