Rakstos

Drukāt

Aprīlī Ādažos notiks vērienīgas militārās mācības

.

NBS helikopters 800No 17. aprīļa līdz 29. aprīlim Ādažu poligonā un novadā tiks organizētas Nacionālo un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Summer Shield XIII", kurās piedalīsies vairāk nekā 500 ārvalstu militārpersonas.
 
Šo mācību laikā pa Ādažu novada teritoriju pārvietosies karavīri pilnā kaujas ekipējumā, militārie transporta līdzekļi, kā arī tiks iesaistīti gaisa kuģi.
 
No 21. – 23. aprīlim un no 26. – 28. aprīlim Ādažu garnizona poligona teritorijā notiks lauka taktiskie vingrinājumi diennakts gaišajā un tumšajā laikā, kur tiks izmantota artilērija, kas paredz augstu trokšņu līmeni.
 
"Summer Shield XIII" ir sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Kanādas, Vācijas, ASV, Lietuvas un Somijas. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu Sauszemes spēku bataljona kaujas grupas štābu un apakšvienību spējas plānot un vadīt kaujas atbalsta elementus dažādos taktiskos operāciju veidos. Militārās mācības tiek organizētas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, pamatojoties uz vienotiem standartiem un procedūrām, ziņo aģentūra "BNS".
 
Militaras apmacibas
 
 
 
Share on Facebook Tweet