Rakstos

Drukāt

Jaunieši vasaras piedzīvojumā gūst jaunas prasmes

.

Sabiedriba ar dveseli foto 800No 1. – 5. augustam gandrīz 20 Carnikavas novada jaunieši no 12 – 14 gadu vecumam piedalījās piedzīvojumu, personības atklājumu un praktisku apmācību nedēļā projekta "Upes puse" ietvaros.
 
Ar dažādām aktivitātēm blīvās nedēļas mērķis bija aicināt jauniešus paraudzīties uz sevi no citas, neierastas puses, nostiprināt sociālās prasmes, uzlabot darbošanās spējas komandā, iemācīties labāk sadzirdēt vienam otru, kā arī izprast, kā ar savu rīcību ietekmējam viens otru un kā komunikācijā notiek sadursmes dēļ nepateiktā vai nepareizi saklausītā.
 
Jaunieši iepazina arī dažādus rīcību un reakciju modeļus, apzinājās līderi sevī, kā arī apguva dažādas praktiskas prasmes izdzīvošanai dabā, pirmās palīdzības sniegšanu, ēdiena gatavošanu. Nedēļu caurvija dažādas fiziskās aktivitātes, pārgājieni, sarunas pie pašu gatavotā ēdiena un iekurtā ugunskura, kā arī tikšanās ar interesantiem novadā un ārpus tā dzīvojošiem cilvēkiem.
 
Paldies visiem projekta dalībniekiem par iesaistīšanos, aizrautību un nenobīšanos no lietainajiem apstākļiem, viņu vecākiem par praktisku atbalstu nometnes norisē, kā arī visiem projekta īstenotājiem: Eduardam Bogdanovam par aizraujošo kulinārijas šovu, Gundegai Ulmei un Mikam Valteram par ceļojumu caur prāta un sirds labirintiem, Eduardam Burģelim par makšķernieka dvēseles atklāšanu, Edmundam Aurītim par iedrošinājumu garīgiem meklējumiem tuvu un tālu, Edgaram Sliedem par brīnišķīgo āra virtuvi un viesmīlību, Mārītei Mundurei par projekta aktivitāšu īstenošanas juridisko nodrošinājumu, Evijai Allenai par krāšņo plakātu, kā arī aizrautīgajiem aktivitāšu vadītājiem - Kristapam, Līvai, Ritai un Jānim!

Projektu īstenoja biedrība "Nākotnes iela" ar Carnikavas novada domes piešķirto līdzfinansējumu projekta konkursā "Sabiedrība ar dvēseli".

A.Deniņa
Share on Facebook Tweet