Rakstos

Drukāt

Aicina uzņēmējus uz semināru par likuma prasībām uzņēmumu energoefektivitātei

.

2016-04-21 14 58 13 dzivosiltakŠā gada 10. novembrī Ekonomikas ministrijā notiks seminārs uzņēmējiem "Jaunās prasības uzņēmumu energoefektivitātei" par Energoefektivitātes likuma prasībām uzņēmumu energoefektivitātei.
 
 
Energoefektivitātes likums paredz veikt energoauditus reizi četros gados vai ieviest energopārvaldības sistēmu, vai arī papildināt esošo vides pārvaldības sistēmu lielajiem uzņēmumiem* un lielajiem elektroenerģijas patērētājiem**. Savukārt mazie un vidējie uzņēmumi energoauditus var veikt brīvprātīgi.
 
Seminārā uzņēmējus informēs par Energoefektivitātes likuma un tam pakārtoto Ministru kabineta noteikumu prasībām uzņēmumiem energoefektivitātes jomā. Uzņēmumu energoauditori un energopārvaldības sistēmas sertificētāji iepazīstinās ar uzņēmumu energoaudita veikšanas un energopārvaldības sistēmas ieviešanas praksi un dažādajiem ieguvumiem.
 
Energopārvaldības sistēmas ieviešana vai energoaudita ieteikumu īstenošana samazinās uzņēmumu izmaksas par enerģiju un cels to konkurētspēju. Energoaudita vai energopārvaldības sistēmas mērķis ir apzināt komersanta kopējo enerģijas patēriņu un katra procesa patēriņu, un identificēt pasākumus, kurus īstenojot uzņēmums var samazināt izmaksas par patērēto enerģiju.
 
Seminārs notiks ceturtdien, 2016. gada 10. novembrī, plkst. 11.00 Ekonomikas ministrijas 224. telpā (Rīgā, Brīvības ielā 55, ieeja no Vecās Ģertrūdes baznīcas puses). Ar Semināra dienas kārtību var iepazīties Ekonomikas ministrijas mājaslapā, kurā arī norises dienā varēs sekot līdzi semināra tiešraidei.
 
Seminārus par Energoefektivitātes likuma prasībām uzņēmumu energoefektivitātei Ekonomikas ministrija organizē informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" ietvaros.
 
*Lielais uzņēmums - komersants, pie kura nodarbināti vairāk nekā 249 darbinieki vai kura pārskata gada apgrozījums pārsniedz 50 miljonus eiro un gada bilance kopumā — 43 miljonus eiro.
**Liels elektroenerģijas patērētājs - komersants, kura ikgadējais elektroenerģijas patēriņš pārsniedz 500 megavatstundas.
 
Evita Urpena,
Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193
E-pasts: ;
Share on Facebook Tweet