Rakstos

Drukāt

FOTO: Valsts svētkos izsaka atzinību novadniekiem un iesāk aust Latvijas simtgadei veltīto galdautu

.

Latvijasjubileja98 26a18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienā, Carnikavas tautas namā "Ozolaine" norisinājās svētku sarīkojums, kurā deviņiem novadniekiem pasniedza Carnikavas pašvaldības Atzinības rakstus. Svētku laikā arī svinīgi iesāka aust Balto galdautu par godu Latvijas simtgadei.
 
Kā allaž, cilvēkus šim apbalvojumam bija pieteikuši gan novada iedzīvotāji, gan pašvaldības darbinieki, un arī šogad Atzinības rakstus pasniedza par darbu novada labā, gūstot panākumus dāžādās jomās.
 
Norberts Karvelis – par personīgo ieguldījumu Zemessardzē un atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes 25. gadskārtu;
 
Mārtiņš Roķis – par Zemessardzes apakšvienības izveidošanu Carnikavas pagastā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas un atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes 25. gadskārtu;
 
Juris Zutis – par Zemessardzes apakšvienības izveidošanu Carnikavas pagastā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas un atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes 25. gadskārtu;
 
Gunārs Dzenis – par personīgo ieguldījumu Zemessardzē un atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes 25. gadskārtu;
 
Arvīds Ēriks Bluzmanis – par personīgo ieguldījumu cīņās par Latvijas neatkarību;
 
Viktorija Lodziņa – par mūža ieguldījumu Carnikavas novada kultūras dzīvē un atzīmējot nozīmīgu dzīves jubileju;
 
Maija Sarkane – par nozīmīgu ieguldījumu novada kultūrvēstures saglabāšanā un popularizēšanā un atzīmējot nozīmīgu dzīves jubileju;
 
Jeļena Ragazinska – par apzinīgu attieksmi pret darbu un nozīmīgu devumu, rūpējoties par tīru vidi Carnikavas novadā;
 
Jānis Eduards Ozoliņš – par aktīvu dalību Carnikavas novada sporta un sabiedriskajā dzīvē.
 
Svētku pasākumā uzstājās Carnikavas jauktais koris "Vēja balss", bērnu deju kolektīva "Dālderītis" 1.-4. klašu dejotāji, kā arī folkloras kopa "Cēlāji".
 
Sarīkojuma noslēgumā tautas lietišķās mākslas studijas "Auseklītis" vadībā novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica, kā arī vairāki novadnieki ieauda pirmos centimetrus Baltajā galdautā. Šis galdauts top kā veltījums Latvijas Republikas simtgadei, un to paredzēts klāt kopīgā svētku galdā jau nākamgad, 2017. gada 4. maijā, atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 26. gadadienu.
 
Galdauta aušanā aicināts piedalīties ikviens novada iedzīvotājs, un tuvākā iespēja ieaust dzīparu kopīgajā audeklā būs šo sestdien, 26. novembrī, izstādes "Metāla sirds" atklāšanas pasākumā (no plkst. 17.00).
 
Visi audēji aicināti līdz ar balto lina audu ieaust audumā savas labās domas un vēlējumus mūsu valstij un īpašā grāmatā ierakstīt savu vārdu un veikumu – noaustos centimetrus vai milimetrus, kā arī vēlējumu Latvijai simtgadē.
 
 
I.Cerbule
Share on Facebook Tweet