Rakstos

Drukāt

26. novembrī aicina uz cikla "Latvijas matērija" pēdējo izstādi un darbnīcām

.

metals plakats 8002016. gads Carnikavā aizvadīts, iepazīstot dažādas Latvijas matērijas, sākot ar stiklu, papīru, ādu, mālu, koku, audumu, akmeni un 26. novembrī plkst. 17.00 noslēdzot ciklu ar izstādes "Metāla sirds" atklāšanu.
 
Izstādē, kas Carnikavas tautas namā "Ozolaine" būs apskatāma līdz 2017. gada 25. janvārim, piedalīsies vairāki metālmākslinieki – Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozares vadītājs Arvīds Endziņš, Carnikavas novada vecmeistars Helmuts Āķis, metālmākslinieki divās paaudzēs – tēvs un dēls Igo un Toms Celmiņi.
 
Atklāšanas diena ir iespēja satikt metāla mākslas nozares meistarus, kā arī ikvienam interesentam piedalīties radošās darbnīcās – darboties ar šo matēriju praktiski, uzzināt par metāla pārsteidzošajām īpašībām un saklausīt tā skaņu pasauli. Šoreiz viesos būs Zinātkāres centra "Zinoo" eksperti, kas eksperimentālā priekšnesumā atklās metāla neparastās fizikālās un ķīmiskās īpašības. Tiem, kuri vēlas ne vien apbrīnot materiālu, bet arī pielikt savu roku, lai pagatavotu ko īpašu, būs aicināti LMA Metāla dizaina nodaļas vadībā veidot eglīšu rotājumus vai izkalt izstāžu ciklam "Latvijas matērija" veltītu monētu un iepazīt amata noslēpumus kopā ar meistaru Helmutu Āķi.
 
Jaunajā gadā piedāvās sarunu cikls "Latvijas gars"
 
2017. gada sākumā Carnikavā atklās nākamo Latvijas Republikas simtgadei veltīto tēmu – "Latvijas gars", kuru veidos sarunu cikls, piedaloties Latvijas kultūrā nozīmīgām personībām. Kopā meklēsim identitāti, kas veido mūsu latviskās pastāvēšanas pamatu dažādās jomās.
Cikls iesāksies 27. janvārī ar "Skaņrades garu", kur aicināsim uz sarunu Carnikavā būs aicināti latviešu komponisti. 3. martā pievērsīsimies spēles garam, izejot sarunu loku "Dzīva spēle" kopā ar teātra pasaules pārstāvjiem, 29. aprīlī visā Carnikavas novadā mākslas dienas ietvaros sajutīsim "Piejūras garu", ko mākslinieki atklās caur dažādām tehnikām un žanriem. 2. jūnijā risināsim tēmu "Tradīciju gars", no jauna atklājot latvisko tradīciju spēku. 3. septembrī kopā ar projektu "1836" pievērsīsimies Latvijas "Dabas garam", savukārt 13. oktobrī, pieminot Latvijas dzejas dižgarus, caur Ojāru Vācieti un Imantu Ziedoni saklausīsim "Vārda spēku". Ciklu noslēgsim 8. decembrī, kopā ar Latvijas zinātniekiem atklājot sarunu loku "Apgaismots gars".
 
Sajūti Latviju Carnikavā!
 
A.Saprovska
 
metals plakats
Share on Facebook Tweet