Rakstos

Drukāt

Dabas parkam “Piejūra” veltītajā LIFE CoHaBit projektā aicinām uz talku Vakarbuļļos

.

VakarbulliSestdien, 13. maijā Carnikavas novada dome un Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments kā vadošie Eiropas Savienības finansētā LIFE CoHaBit projekta partneri aicina uz pavasara talku Vakarbuļļos dabas parka "Piejūra" teritorijā.

 
Talka norisināsies pļavā, Buļļupes krastā, kurā līdz šim nav veikta pietiekama apsaimniekošana, kā rezultātā tiek apdraudēta biotopam – Baltijas boreālajai piekrastes pļavai – raksturīgā veģetācija. Biotopa atjaunošana tiks veikta projekta partnera biedrības "Baltijas krasti" biotopu ekspertes Brigitas Laimes vadībā, kas iepazīstinās ar biotopu aizsardzības, saglabāšanu un atjaunošanas jautājumiem.

Plānotie talkas darbi:
- kūlas nogrābšana un noņemšana;
- kurmju rakumu izlīdzināšana;
- atkritumu savākšana;
- niedrāju izvākšana.

Pēc talkas visiem dalībniekiem būs iespēja baudīt gardu, siltu zupu un piedalīties neformālās sarunās par priekšlikumiem teritorijas attīstībai.

Tiekamies sestdien, 13. maijā, plkst. 9.45 pulcējoties 36 Autobusa pieturvietā Vakarbuļļi, Rīgā! Grābekļus un cimdus būs sarūpējuši talkas organizatori.

LIFE CoHaBit projekta mērķis ir mazināt antropogēnās slodzes ietekmi, atjaunot vērtīgos piekrastes biotopus un veicināt ilgtspējīgu apsaimniekošanu dabas parkā "Piejūra".
Vairāk par projektu var uzzināt projekta mājaslapā ŠEIT, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā, kā arī projekta aktualitātēm var sekot līdzi feisbukā.

Projekts LIFE CoHaBit (LIFE15 NAT/LV/000900) "LIFE CoHaBit – Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā „Piejūra"" tiek realizēts Eiropas Komisijas LIFE programmas finansējuma ietvaros.

 

logo life 1

Share on Facebook Tweet