Rakstos

Drukāt

Dabas parkam veltītā seminārā spriež par dabas vērtību apsaimniekošanu

.

Dabasparka seminars 28. septembrī Carnikavā norisinājās informatīvs seminārs par aktualitātēm dabas parka "Piejūra" apsaimniekošanā un dabas vērtību atjaunošanā. Pēc semināra visiem bija iespēja doties ekspedīcijā dabas parkā.
 
Seminārā dabas aizsardzības speciālisti informēja Carnikavas novada pašvaldības, biedrību un nevalstisko organizāciju pārstāvjus par "Piejūras" dabas vērtību stāvokli un to atjaunošanu, piekrastes ūdeņu bioloģisko resursu apsaimniekošanu. Sprieda arī par problēmā saistībā ar roņu lielo izplatību piekrastes ūdeņos, kā arī šogad plānotajām "Dabas skaitīšanas" aktivitātēm Carnikavas novadā. Visi kopā vērtēja ārvalstu pieredzi biotopu apsaimniekošanā un pārrunāja, kā veiksmīgāk iesaistīt sabiedrību vietas pārvaldībā.
 
Pēc semināra norisinājās ekspedīcija dabas parkā "Piejūra", kuras laikā semināra dalībnieki pārrunāja piemērotākos dabas vērtību apsaimniekošanas veidus. Ekspedīciju vadīja pieredzējusī piekrastes biotopu eksperte Brigita Laime.
 
7 1
 
Semināru organizēja Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta "Vesels dabas parks – vesels Tu!" pārstāvji sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldību.
 
Dabas parkā "Piejūra" sastopama liela dabas daudzveidība, un tas ir iekļauts Eiropas Savienības aizsargājamo teritoriju tīklā Natura 2000. Diemžēl bioloģiskā daudzveidība dabas parka teritorijā samazinās, jo tas ir viens no apmeklētākajiem dabas parkiem Rīgas reģionā. Projektā plānotas arī citas aktivitātes, kas palīdzēs izglītot dažādas mērķgrupas, tā sekmējot dabas vērtību saudzēšanu nākotnē un cilvēku izpratni par dabas nozīmi ikdienas dzīvē.
 
Aicinām sekot projekta jaunumiem arī vietnē baltijaskrasti.lv un sociālajos tīklos:
 
Pasākums tika organizēts Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta "Vesels dabas parks – vesels Tu!" ietvaros. Projektu īsteno nodibinājums „Eko forums" sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldību un biedrību "Baltijas krasti". Projekts tiek ieviests no 2017. gada jūnija līdz oktobrim.
 
A. Jeņina
E-pasts: 
Tel.: +371 28614007
 
Baltijas krasti visi
Share on Facebook Tweet