Rakstos

Drukāt

No 2. līdz 6. oktobrim visā Latvijā kampaņa "Dienas bez rindām"

.

BezRindas FBpostLatvijā ir pieejami teju 500 dažādi e-pakalpojumi. Lai aicinātu iedzīvotājus saziņā ar valsti vai pašvaldību tos lietot arvien vairāk, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kopā ar sadarbības partneriem no 2. līdz 6.oktobrim rīko ikgadējo akciju "Dienas bez rindām".
 
Tās laikā iedzīvotāji varēs vairāk uzzināt par valsts un pašvaldību e-pakalpojumiem, kā arī saņemt praktisku palīdzību e-pakalpojumu saņemšanā. Akcijas laikā pakalpojumus sniegs 119 klientu apkalpošanas vietās 17 valsts iestādēs visā Latvijā, 80 pašvaldību iestādēs Latvijas reģionos, to vidū arī Carnikavas valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (VPVKAC) Carnikavā, Stacijas ielā 5. Pilnīgu akcijas dalībnieku sarakstu var atrast ŠEIT.
 
E-PAKALPOJUMU TOP 6
Visus ar bērnu piedzimšanu saistītos pabalstus var pieprasīt tiešsaistē
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra SAA piedāvā 19 e-pakalpojumus, kas aptver dažādas dzīves situācijas. Līdz ar to aktuālo dzīves notikuma e-pakalpojumu, piemēram, ģimenes pieaugums, darba zaudēšana vai uzturlīdzekļu pieprasīšana, ir ērti atrast portālā www.latvija.lv. Tāpat visus ar bērnu piedzimšanu saistītos valsts pabalstus un daļēji arī pašvaldību piešķirtos vienreizējos pabalstus var pieprasīt ŠEIT
 
Vai darba devējs maksā visus nodokļus?
Strādājošajiem varētu būt aktuāli noskaidrot, vai darba devējs godprātīgi veic sociālās iemaksas, jo no iemaksu apmēra būs atkarīga vecuma pensija. Šis pakalpojums ir pieejams ŠEIT
 
Visi aktuālie personas dati vienkopus
E-pakalpojums "Mani dati iedzīvotāju reģistrā" nodrošina iespēju uzzināt, kādas ziņas par pašu cilvēku vai viņa aizbildniecībā esošu personu ir iekļautas iedzīvotāju reģistrā. Valsts iedzīvoju reģistrā der ielūkoties arī pirms došanās uz auto tehnisko apskati.
 
Nekustamā īpašuma īpašnieks var pārliecinieties par tajā deklarētajām personām
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) e-pakalpojums, ko vajadzētu izmantot tām privātpersonām, kam pieder kāds īpašums. Ar tā palīdzību var pārliecināties, vai adresē tik tiešām ir deklarētas tās personas, kurām tur jābūt deklarētām, jo tas var ietekmēt dažādu maksājumu apjomu. To var pārbaudīt ŠEIT. 
 
Attālināta pieteikšanās personu apliecinošā dokumenta saņemšanai
Laiks ir nauda, tāpēc šobrīd vairs nav jātērē laiks, sēžot rindā un gaidot savu kārtu, lai pieteiktos pases vai elektroniskās identifikācijas kartes (eID) sagatavošanai un saņemšanai. Tagad attālināti portālā www.latvija.lv var pieteikties sev izdevīgā laikā konkrētā PMLP nodaļā. Vienlaikus var apmaksāt arī valsts nodevu par dokumentu saņemšanu. Šo e-pakalpojumu var atrast ŠEIT.
 
Pirms ceļojuma var piereģistrēties Ārlietu ministrijas konsulārajā reģistrā
Ik pa laikam ārvalstīs notiek kāds nelaimes gadījums. Šādās situācijās valstij ir būtiski parūpēties par ikvienu savu iedzīvotāju. Tāpēc ikviens, kurš dodas kaut vai vienas dienas braucienā tepat uz kaimiņvalstīm, ir aicināts reģistrēties Ārlietu ministrijas konsulārajā reģistrā. Ja notiks kāda ārkārtas situācija, tad ministrijas pārstāvji, pirmkārt, zinās, ka kādam Latvijas valsts piederīgajam, iespējams, ir nepieciešama palīdzība. Otrkārt, viņi centīsies ar šo personu sazināties. Treškārt - arī tuvinieki varēs justies drošāk. Atrodi šo e-pakalpojumu ŠEIT. 
 
2016. gadā akcijas "Dienas bez rindām" laikā tika sniegtas 30 763 konsultācijas, no tām par e-pakalpojumiem – gandrīz astoņi tūkstoši. Pēc konsultācijas saņemšanas 4330 klienti izlēma par labu turpmākai e-pakalpojumu lietošanai.
 
Pasākums tiek finansēts no ES fondu tehniskās palīdzības projekta Nr. 10.1.2.0/15/TP/011 „Eiropas Sociālā fonda atbalsts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai publicitātes pasākumu par Kohēzijas politikas fondiem nodrošināšanai".
 
Informāciju sagatavoja VARAM
ES 2020 ERAF
Share on Facebook Tweet