Rakstos

Drukāt

Aicina uz zvejniecības arodam veltītu stāstu vakaru

.

zvejniekstastiAicinām ikvienu interesentu – zvejnieku, makšķernieku, dabas draugu un vietējo iedzīvotāju - piedalīties zvejniecības un nēģu cepšanas arodiem veltītā stāstu vakarā "Dzīve pie jūras", kas norisināsies 19. oktobrī plkst. 18.00, Carnikavas novadpētniecības centrā.
 
Stāstu vakarā pulcināsim Carnikavas novada zvejniekus un nēģu cepējus, lai neformālā gaisotnē aprunātos par zvejniecības aroda nozīmi, tradīcijām un nākotnes perspektīvām Carnikavas novadā. Dalīsimies stāstos un atgadījumos par dzīvi pie jūras, kā arī skatīsim senās un mūsdienās uzņemtās fotogrāfijas no zvejnieku un nēģu cepēju ikdienas.
 
Stāstu vakara mērķis ir piešķirt nozīmi Carnikavas novada tradicionālajām zvejniecības un nēģu cepšanas tradīcijām kā kultūrvēsturiski nozīmīgiem arodiem latviešu nemateriālā kultūras mantojuma vidū Latvijas valsts 100-gades kontekstā.
 
Aicinām pieteikties stāstu vakaram, par savu dalību paziņojot uz e-pastu vai zvanot pa tel. 28614007.
 
Stāstu vakars tiek organizēts Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta "Vesels dabas parks – vesels Tu!" ietvaros, ko īsteno nodibinājums „Eko forums" sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldību un biedrību "Baltijas krasti".
 
Oktobra beigās projekta ietvaros plānots izdot brošūru "Dzīve pie jūras", kurā būs apkopotas vietējo Carnikavas zvejnieku un dažu nēģu cepēju atmiņas un stāsti. Brošūra tiks dāvināta Carnikavas novada bibliotēkai un Carnikavas novadpētniecības centram, kā arī daļa brošūru tiks nodotas vietējai pašvaldībai.
 
R. Arāja
 
Aicinām sekot projekta jaunumiem arī vietnē baltijaskrasti.lv un sociālajos tīklos:
 
 
Veselsdaba logo visi
Share on Facebook Tweet