Rakstos

Drukāt

16. decembrī aicina uz Carnikavas baznīcas ugunsgrēka seku likvidēšanas talku Siguļos

.

Carnikavas baznicas uguns TALKA 160Ādažu evaņģēliski luteriskā draudze saņēmusi atļauju sākt ugunsgrēka seku likvidēšanu un aicina sestdien, 16. decembrī, plkst. 10.00 uz talku baznīcas kalnā Siguļos.

Talciniekiem vēlams apģērbs, kuru nav žēl sasmērēt, sabojāt, jo būs jānovāc izdedži. Jāņem līdzi cimdi un darbarīki - lāpsta, grābeklis, ķerra, zāģis. Talkas organizatori vārīs uz ugunskura zupu, ar ko cienās visus talciniekus.

Talka tiek organizēta sadarbībā ar pašvaldības aģentūru "Carnikavas Komunālserviss". Palīgos jau atsaukušies Carnikavas novada iedzīvotāji, draudzes locekļi, Carnikavas pamatskolas skolēni un brīvprātīgie no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Mācītājs Ivars Jēkabsons aicina atsaukties ikvienu, kurš šajās Adventa laika noskaņās vēlas veltīt laiku un pūles ugunsnelaimes skartajai vietai.

Šobrīd Valsts policija ir veikusi nepieciešamos vietas apskates darbus un devusi atļauju krāsmatu sakopšanai. Par šo gadījumu ir ierosināta krimināllieta, un izmeklēšanu vada Latvijas Valsts policijas Saulkrastu iecirknis.

Pēc izdedžu novākšanas būvniecības speciālisti varēs novērtēt pamatu un betona grīdas stāvokli, lai varētu sākt jauna dievnama celtniecības projektēšanu un plānošanu.

Ir uzsākta ziedojumu vākšanas kampaņa jauna dievnama celtniecībai. Ziedot Carnikavas baznīcas celšanai iespējams, veicot pārskaitījumu uz Ādažu draudzes bankas kontu ar norādi "Carnikavas baznīcas celtniecībai”:
Ādažu evaņģēliski luteriskā draudze
Baltezera baznīca, Ādažu novads, LV 2164
Reģ. Nr. 90000345040
EUR: LV39UNLA0002000701636

Ādažu evaņģēliski luteriskajai draudzei ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, līdz ar to ziedotājiem ir pieejami nodokļu atvieglojumi.

Draudze arī aicina šo svētdien, 17.decembrī, uz trešas Adventes piemiņas dievkalpojumu Carnikavas Tautas namā "Ozolaine" ar dalīšanos atmiņās un cerībās par dievnama nākotni.

Carnikavas dievnams atradās rekonstrukcijā un bija plānots 2018. gadā, Latvijas simtgadē to atvērt dievkalpojumiem. Šis gads draudzē tika īpaši veltīts ziedojumu vākšanai dievnama atjaunošanas pabeigšanai.

Papildu informācija:
Ādažu draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons, tālr.: 29482497. Ādažu draudzes priekšniece Inese Laubenbaha, mob.29192611,  Facebook.com/CarnikavasBaznica 

 

Carnikavas baznicas uguns TALKA v2

 

Share on Facebook Tweet