Rakstos

Drukāt

FOTO: Novada piekrastē saulgriežos iedegti akcijas “Izgaismo Latviju” ugunskuri

.

Izgaismo Latviju Atsaucoties fonda "1836" aicinājuma 21. jūnijā apiet un izgaismot Latvijas robežu, arī Carnikavas novadā vasaras saulgriežos gaiši iedegās akcijas “Izgaismo Latviju” ugunskuri par godu valsts simtgadei.

Kalngalē, Carnikavā un Lilastē pie ugunskuriem pulcējās novadnieki un viesi, kas akcijas ietvaros nogāja savu “sirds kilometru” gar jūras piekrasti, veltīja Latvijai kopīgi dziedātās spēka dziesmas un kopā ar akcijas dalībniekiem visā Latvijā pulksten 22.00 vienojās valsts himnas izpildījumā.

Jūras krastā Kalngalē un Lilastes pludmalē, brīžam ducinot pērkonam, pie ugunskura dziesmās un rotaļās vienojās vietējie iedzīvotāji, viesi no ārvalstīm, kā arī Nacionālo bruņoto spēku kareivji.

Uz pasākumu Carnikavas Novadpētniecības centrā viesi ieradās, cits nesot pagali, cits – pat veselu klēpi malkas kopīgajam ugunskuram. Piedalījās Ādažu tradīciju kopa "Ābols" un jauktais koris “Saknes”, uzstājās dziedātājs Miks Dukurs. Atskanot kopīgi dziedātajām dziesmas, arī debesis kļuva vēlīgākas, uz brīdi pārstāja līt, un sadziedāšanās turpinājās līdz pat pusnaktij.

Ar akciju “Izgaismo Latviju” mūsu valsts kļūs par pirmo valsti pasaulē, kuras iedzīvotāji valsts simtgadei par godu apgājuši savas valsts robežu un izgaismojuši to ar ugunskuriem.

Fonda “1836” Latvijas simtgades projektu “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” mērķis ir kopā ar pašvaldībām, tūrisma informācijas centriem, vietējiem iedzīvotājiem un citiem interesentiem izveidot tūrisma ceļu “1836”, ko var mērot gājēji, velosipēdisti, motociklisti un autobraucēji. Triju gadu laikā fonda pārstāvji kopā ar tūkstošiem interesentu devušies pārgājienos, lai izzinātu pierobežu, iespējas to apceļot, ir apzinātas iespējamās naktsmītnes, atpūtas vietas un daudzviet jaunais tūrisma maršruts jau ir iezīmēts ar 1836 ceļa stabiem.

Paldies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1. Mehanizētā kājnieku bataljona karavīriem, Ādažu tradīciju kopai "Ābols", Valdorfdraugu jauktajam korim “Saknes”, kafejnīcai “Lila Mare”, Carnikavas novada iedzīvotājiem, uzņēmējiem un viesiem par atbalstu un dalību 21.jūnija pasākumā.

Paldies visiem vairāk nekā 200 dalībniekiem, kas Carnikavas novadā bija kopā pie ugunskuriem!

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet