Rakstos

Drukāt

Pēc avārijas Lilastes ūdensapgādē tiek organizēta jauna artēziskā urbuma izveidošana

.

krans jaunsJau vēstīts, ka 28. jūlijā tika konstatēta avārija centralizētajā ūdensapgādes sistēmā Lilastē. Izpētot notikušā apstākļus, konstatēts, ka urbums Lilastē vairs nav izmantojams dzeramā ūdens ieguvei.

Lai nodrošinātu ūdensapgādes sistēmā dzeramo ūdeni, ir jāierīko jauna ūdensgūtne. Diemžēl tā ir apjomīga procedūra – jāiegūst saskaņojums no a/s "Latvijas valsts meži", kam pieder attiecīgā teritorija, kā arī atzinums no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) par jaunā urbuma dziļumu, un jāveic cenu aptauja, lai izvēlētos sertificētu uzņēmumu, kurš tad izveidos artēzisko dziļurbumu.

Tas viss var aizņemt vairākas nedēļas, un šajā laikā iedzīvotājiem nebūs pieejami centralizētās ūdensapgādes pakalpojumi.

Pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss" rīkojas, lai minētais process norisinātos pēc iespējas operatīvi. Dzeramais ūdens neierobežotā daudzumā visām sadzīves vajadzībām katru dienu būs pieejams speciālā konteinerā pie Lilastes daudzdzīvokļu mājām no plkst. 8.00 līdz 22.00.

Atvainojamies Lilastes iedzīvotājiem par neērtībām un lūdzam būt iecietīgiem.

Carnikavas Komunālserviss

Share on Facebook Tweet