Rakstos

Drukāt

11. novembrī aicinām piedalīties Lāčplēša dienas pasākumos Carnikavā

.

Lacplesa diena 2018 80011. novembrī Carnikavā aicinām aicinām izbaudīt valsts simtgades Lāčplēša dienas pasākumu programmu, kurā bērniem tiks rādīta zīmējumu izrāde par Latvijas valstiskuma vēsturi, būs tikšanās ar novadnieku, grāmatas "Mēs esam carnikavieši" autoru Uldi Siliņu un pēc Lāpu gājiena svinīgi atklās Carnikavas novada Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem veltītu piemiņas zīmi.

Zīmējumu teātra izrāde “Klusā daba”, kas domāta bērniem no 10 gadu vecuma, Carnikavas tautas namā “Ozolaine” sāksies pulksten 14.00. Tā ir jauna izrāde, kas vēsta par Latvijas vēstures notikumiem un ļaudīm. Izrādē piedalās DJ Monsta un Varis Klausītājs.
Par izrādi:
Viegli uztverama, izglītojoša, interaktīva izrāde, kurā ar notikumiem raksturīgiem mūzikas fragmentiem un zīmējumu palīdzību tiek apskatīts vēstures laikaposms, sākot no pirmo baltu valodās runājošo latviešu priekšteču sastapšanas līdz pat 1991. gadam, neatkarīgas Latvijas valsts atjaunošanai.
Izrādē tiek izmantoti improvizācijas elementi, kuros iesaistoties par izrādes veidotājiem kļūst arī klātesošie skatītāji un izrādes stāsts ir saprotams un atbilstošs auditorijas zināšanām par Latvijas vēsturi.
Ar zīmējumu palīdzību iemiesojoties izdomātā tēlā, auditorija piedalās stāstā, komunicējot ar reāliem tā laika personāžiem un pieņemot lēmumus konkrētos Latvijas vēstures brīžos. Izrādes skaņu partitūrā tiek izmantoti unikāli vēsturiski mūzikas ieraksti. Zīmējums tiek projicēts uz sienas un radīts uz planšetes, kas ļauj veikli pārveidot radītos tēlus. Izrāde rada klātesamības pieredzi, ļaujot uz savas ādas izdzīvot izvēļu pieņemšanas sajūtu vēstures laiku nogriežņos, aptverot ierobežojumus un iespējas, ko uzliek attiecīgā laika vēsturiskie notikumi. Tas ir kā brīdis, kad mākslinieks izvēlas izteikmīgas lietas un veido no tām klusās dabas kompozīciju gleznai uz molberta, tikai šai gleznai ir zīmējumu teātra izteiksmes līdzekļi.

Savukārt pulksten 15.00 tautas namā notiks Ulda Siliņa grāmatas “Mēs esam carnikavieši” trešā izdevuma atvēršana un tikšanās ar autoru.

Pulksten 17.00 sāksies Lāčplēša dienas Lāpu gājiens no tautas nama uz Carnikavas Svētku laukumu, pēc kura norisināsies Carnikavas novada Lāčplēša kara ordeņa kavalieriem veltītas piemiņas zīmes - stēlas - atklāšana, svētku uzrunas un piemiņas brīdis. Pulcēšanās gājienam pie tautas nama “Ozolaine”.

Būsim kopā svētku pasākumos un godināsim Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu!

Share on Facebook Tweet