Rakstos

Drukāt

Pašvaldība 31.martā slēdz gājējiem un velobraucējiem Carnikavas promenādi un koka taku Garciemā

.

Tka slegta329. martā valdība apstiprinājusi ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, ieviešot principu “divi un divi” jeb divi cilvēki divu metru attālumā, izņemot personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā. Reaģējot uz to un vērtējot situāciju uz novada populārajām pastaigu takām, no 31. marta gājējiem un velobraucējiem pilnībā tiek slēgta Jūrtakas maršruta koka taka Garciemā un Carnikavas promenāde uz jūru. Pie takām ir izvietotas informatīvās zīmes un norobežotas uzejas.

Aizvadītajā nedēļā aicinājām novadniekus un viesus atbildīgi izmantot abas populārās pastaigu takas, informējot pašvaldības un saziņas kanālos un medijos, kā arī izvietojot informatīvās zīmes pie takām, tomēr promenādē iebūvētā skaitītāja dati liecina, ka jaukos laikapstākļos daudzi apmeklētāji ignorē ārkārtējās situācijas laikā noteiktos aizliegumus un izvietotos brīdinājumus.

Tāpēc pieņemts lēmums slēgt abas takas. Aicinām novadniekus un viesus ievērot šo aizliegumu, kā arī visus citus valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, lai pasargātu savu un līdzcilvēku veselību!

Uz abām takām pastiprināti patrulēs pašvaldības policija. Atgādinām, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro. Administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidros apstākļus un tikai tad pieņems lēmumu.

Share on Facebook Tweet