Rakstos

Drukāt

Lāčplēša dienas lāpu gājiens nenotiks, aicinām 11.novembrī iedegt svecīti Svētku laukumā individuāli

.

lacplesa diena 2019 83834Iepriekš plānotais tradicionālais Lāčplēša dienas lāpu gājiens atcelts! Šogad 11. novembrī aicinām novadniekus Lāčplēša dienas vakarā no plkst. 17.00  iedegt svecīti Svētku laukumā, lai pieminētu un godinātu Latvijas brīvības cīņās kritušos.
 
Izvērtējot epidemioloģisko situāciju valstī un lai iespējami novērstu infekcijas izplatības riskus, tiek atcelts iepriekš plānotais tradicionālais Lāčplēša dienas lāpu gājiens no tautas nama “Ozolaine” līdz Svētku laukumam Carnikavā. Tā vietā aicinām Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu godināt katram pašam vai ar saviem tuvākajiem, Lāčplēša dienas vakarā no plkst. 17.00 noliekot aizdegtu svecīti Svētku laukumā Carnikavā, pieminot un godinot Latvijas brīvības cīņās kritušos, kuru drosme un pašaizliedzība 1919. gada 11. novembrī ļāva piedzīvot vienu no svarīgākajām uzvarām ceļā uz brīvu Latviju.

Svētku nedēļā no 11. līdz 18. novembrim kopīgai svētku radīšanai aicinām savos logos iedegt gaismu vai kādā citā veidā svinīgi izgreznot savus logus, par godu Latvijai!

Share on Facebook Tweet