Rakstos

Drukāt

No šodienas, 2.maija, arī martā un aprīlī manavakcina.lv reģistrētajiem iedzīvotājiem iespēja izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku

.

vakcinaVeselības ministrija informē, ka vēl pirms 3. maija, kad pēc Ministru kabineta lēmuma vakcinācija pakāpeniski jānodrošina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, priekšrocība vakcinācijas vietas un laika izvēlē bija nodrošināta arī tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē manavakcina.lv bija pieteikušies februāra laikā. Lai ievērotu solīto kārtību - dot priekšrocību tiem, kuri jau laikus bija pieteikušies, no šodienas, 2. maija, savu vakcinācijas vietu un laiku var izvēlēties arī tie, kuri savai vakcīnai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 pieteicās martā un aprīlī.

Kopumā šodien iespēja pašam vietnē manavakcina.lv izvēlēties vakcinācijas laiku tiek atvērta vēl 31 874 iedzīvotāju no visas Latvijas. 30.aprīlī vakcinācijas vietas un laika izvēle tika atvērta 40 222 iedzīvotāju, kuri bija pieteikušies visa februāra laikā.

Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, iedzīvotājiem no šīs grupas jāiet vietnē manavakcina.lv un jāizvēlas jebkura tuvākā vakcinācijas vieta, kurā ir atvērti vakcinācijas laiki jeb pieraksti. Šo vietu skaits ar laiku palielināsies. Šobrīd uz turpmākajām trīs nedēļām iedzīvotāji var izvēlēties vairāk nekā 24 000 pieraksta laikus visā Latvijā. Pierakstu skaits tiek veidots, pamatojoties uz pieejamo vakcīnu skaitu.

Iespēju izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku jau šobrīd tiek nodrošināta arī tiem iedzīvotājiem, kuri vēl februārī reģistrējušies vietnē manavakcina.lv, kā arī iedzīvotāji no līdz šim atvērtajām prioritārajām grupām.

Lai vakcinētos pret Covid-19:
1. jāatver vietne manavakcina.lv (un jāaizpilda pieteikums vakcīnai, ja tas vēl nav aizpildīts);
2. ja jūsu prioritārā grupa ir atvērta, jāizvēlas vakcinācijas vieta un laiks;
3. atgādinām, ka vakcinācijas pieraksts ir atvērts ne tikai tuvākajām dienām, bet trīs nedēļām uz priekšu;
4. jāsagaida sistēmas apstiprinājums (sms/e-pasts);
5. jāierodas vakcinēties uz izvēlēto vietu un apstiprināto laiku.
Share on Facebook Tweet