Rakstos

Drukāt

Velobrauciens „Carnikavas baznīcai 285" 7.septembrī

.

Baznica vasara 800Jau šo sestdien, 7. septembrī Ādažu draudze aicina piedalīties velobraucienā „Carnikavas baznīcai 285".
 
Tas būs jau otrais Ādažu draudzes velobrauciens, un šoreiz velobrauciens, kas veltīts Carnikavas dievnama 285 gadu jubilejai, sāksies un noslēgsies pie Carnikavas baznīcas Siguļos.
 
Brauciena programma: velobraucēju pulcēšanās plkst.10:00 pie Carnikavas baznīcas, sāksim ar svētbrīdi dievnamā, brauciena laikā apmeklēsim Carnikavas Novadpētniecība centru, kur apskatīsim pastāvīgo ekspozīciju un uzzināsim arī vairāk par Carnikavas baznīcas vēsturi un ar to saistītajiem cilvēkiem, ciemosimies nēģu pārstrādes uzņēmumā SIA „Krupis", kur uzzināsim vairāk par nēģu ķeršanas un pārstrādes tradīcijām Carnikavā, kā arī varēsim nogaršot uzņēmuma produkciju, dosimies arī uz Gaujas ieteku jūrā, kur būs atpūtas pauze.
Ap plkst.16:00 plānots velobrauciena noslēgums pie Carnikavas baznīcas un pikniks.
 
Aptuvenais maršruta garums: 30km, maršrutā ir gan asfaltēti ceļi (~40%), gan grants ceļi, takas un meža ceļi (~60%).
 
Līdzi jāņem:
- laika apstākļiem atbilstošs apģērbs,
- uzkodas divām atpūtas pauzēm pa ceļam,
- dzeramais ūdens,
- ēdiens piknikam (to varēs atstāt pie baznīcas/ baznīcā),
- 1 Ls (maksa par ekskursiju un nēģu degustēšanu SIA Krupis),
- vēlams - rezerves kamera savam velosipēdam.
 
Daļa maršruta ir pa koplietošanas ceļiem – lūdzam brauciena laikā ievērot ceļu satiksmes noteikumus un ieteicams lietot ķiveri. Pusaudži līdz 17 gadu vecumam braucienā var piedalīties kāda pieaugušā pavadībā.
 
Ja ir kādi jautājumi par velobraucienu, lūdzu, sazinieties ar Zandu, tālr. 29151469, e-pasts .
 
Piedalies un aicini līdzi arī draugus!
 
Kā nokļūt Carnikavas dievnamā, Siguļos:
Carnikavas dievnams atrodas nevis Carnikavā, bet otrā pusē Gaujai, Siguļos.
Baznica karte
 
Ar automašīnu vai velosipēdu: braucot no Rīgas vai Ādažiem pa Tallinas šoseju, jāpārbrauc pāri Gaujas tiltam, un uzreiz aiz tilta jāgriežas pa kreisi (tur ir arī norāde uz Carnikavas baznīcu). Pēc tam būs norāde pa labi uz Carnikavas baznīcu.
 
Ar vilcienu: no Rīgas plkst. 9:15 atiet vilciens uz Saulkrastiem, biļete jāpērk līdz stacijai „Gauja" (Biļete Ls1.15 + Ls0.35 (par bagāžu – velosipēdu) – kopā Ls1.50 vienā virzienā), dzelzceļa stacijā „Gauja" Jūs sagaidīs un pavadīs līdz Carnikavas baznīcai.
 
Avots: Baltezerabaznica.lv
Share on Facebook Tweet