Rakstos

Drukāt

Iedzīvotāju biedrībai "Kalngalieši" pirmā dzimšanas diena

.

Kalngaliesi 1 22013. gadā 12. janvārī kopā sanāca 16 cilvēki, kuri nolēma dibināt biedrību, lai veicinātu Kalngales iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu, kā arī iesaistīšanos dažādos sabiedriskos procesos. Šī gada 7. februārī biedrība "Kalngalieši" atzīmēja savu pirmo pastāvēšanas gada jubileju.
 
„Ideja par biedrību gaisā virmoja jau sen, bet nebija vietas, kur šo sapni realizēt. Kad beidzot Kalngalē tika atklāts centrs Kadiķis, mūsu sapnis piepildījās, un tagad ir vieta, kur pozitīvā atmosfērā tikties un kopīgi risināt dažādus jautājumus," stāsta biedrības „Kalngalieši" valdes priekšsēdētāja Gunita Dzene.
 
7. augustā biedrība „Kalngalieši", kurā šobrīd ir 57 biedri, ieguva sabiedriskā labuma organizācijas statusu, un tā jau ir īstenojusi arī projektu ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansiālu atbalstu par aprīkojuma iegādi kultūrizglītojošu pasākumu un brīvā laika pavadīšanas dažādošanai Kalngales iedzīvotājiem.
 
Biedrībai „Kalngalieši" ir arī savi atbalstītāji un sabiedrotie – senioru biedrība „Paeglis", kas dibināta pagājušā gada 27. februārī. Tajā ir 18 biedri, un biedrības mērķis ir veicināt senioru dzīves kvalitātes uzlabošanu. „Paeglis" aktīvi iesaistās dažādu pasākumu organizēšanā, par kuriem prieks ir ne tikai kalngaliešiem, bet arī iedzīvotājiem no citiem novada ciemiem.
 
 
S.Baltruka
Share on Facebook Tweet