Rakstos

Drukāt

Kalngalē rekonstruēs gājēju pāreju pār dzelzceļu

.

Kalngale dzelzcela stacija 500VAS „Latvijas dzelzceļš" ir informējis Carnikavas novada pašvaldību, ka dzelzceļa stacijā Kalngale līdz šī gada 1. jūnijam tiks rekonstruēta gājēju pāreja pār dzelzceļu, kā arī novērstas citas nepilnības.
 
To ir nolēmusi īpaši izveidota darba komisija 11 cilvēku sastāvā pēc Kalngales stacijas apskates 6. martā kopā ar Carnikavas novada domes un biedrības „Kalngalieši" pārstāvjiem.
 
Jau daudzus gadus iedzīvotāji ir bijuši neapmierināti ar gājēju pāreju Kalngales dzelzceļa stacijā. Ņemot vērā cilvēku sūdzības, biedrība „Kalngalieši" uzrakstīja vēstuli, kuru parakstīja 145 Kalngales ciema iedzīvotāji, izklāstot esošo situāciju, un to nosūtot Satiksmes ministrijai, VAS „Latvijas dzelzceļš" un AS „Pasažieru vilciens".
 
Vēstulē cita starpā bija norādīts: „Kalngales dzelzceļa pieturas peroni un dzelzceļa pāreja šobrīd atrodas neapmierinošā stāvoklī un apgrūtina dzelzceļa šķērsošanu ne tikai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem, vecāka gada gājuma cilvēkiem, bet arī citiem iedzīvotājiem. Vēršam uzmanību, ka šobrīd peronu kvalitāte apdraud arī iedzīvotāju drošību, tā kā to segums un peronu malas nav līdzenas, atrodas nesamērīgi augstu, kas ievērojami pagarina sliežu šķērsošanai nepieciešamo laiku. Aicinām izvērtēt iespēju pārplānot gājēju pāreju atrašanās vietas, ņemot vērā, ka šobrīd Kalngalē esošais pārejas izvietojums nav pārdomāts un cilvēki šķērso sliedes tam neparedzētā vietā, lai piekļūtu stāvlaukumam un ceļam, kas ved uz jūru."
 
Pēc VAS "Latvijas dzelzceļš" izrādītās iniciatīvas Kalngales ciema iedzīvotāji cer un veiksmīgu sadarbību.
Share on Facebook Tweet