Rakstos

Drukāt

FOTO: Carnikavas pamatskolā ieskandina 1.septembri

.

Skola25Pēc vasaras brīvlaika 1 septembrī mūsu novada skolās un bērnudārzā „Riekstiņš" pulcējās bērni ar saviem vecākiem, lai svinīgi uzsāktu jauno mācību gadu. Carnikavas pamatskolā Zinību dienu ar īpašu satraukumu gaidīja 70 mazie pirmklasnieki, kuri tagad skolā veidos trīs jaunas klases.
 
Svinīgajā Zinību dienas pasākumā panākumus un izturību jaunajā mācību gadā vēlēja arī Carnikavas novada domes vadība. Kā ierasts, pirmklasnieki saņēma skolas somas, kuras ar pašvaldības gādību dāvināja domes priekšsēdētājas vietniece Genovefa Kozlovska un Centrālās administrācijas vadītājs Imants Pastors.
 
Jaunajā mācību gadā novada dome pirmās klases skolēniem finansē arī skolas vestes, mācību grāmatu, darba burtnīcu un dienasgrāmatu iegādi, kā arī nodrošina bezmaksas 1. – 2. klašu rīta un pagarinātās dienas grupas. Jaunums, ka no šī gada septembra pamatskolā bērni apgūs angļu valodu jau no 1. klases, un visiem skolēniem ik nedēļu būs papildus vēl viena matemātikas stunda.
 
Kopumā Carnikavas pamatskolā septembrī skolas gaitas uzsāka 310 skolēni (pērn bija 270), un visiem pašvaldība turpinās nodrošināt bezmaksas ēdināšanu. Tāpat kā iepriekš visiem audzēkņiem ir pieejami arī dažādi bezmaksas interešu izglītības pulciņi – šahs, elektronika, mājturība, folklora, loka šaušana, matemātikas, teātris, tautiskās dejas, koris u.c. Skolēniem tiks nodrošinātas arī vilciena satiksmes braukšanas kartiņas un skolas autobusa pakalpojumi.
 
Šovasar Carnikavas pamatskolā ar pašvaldības finansiālu atbalstu tika veikti apjomīgi remontdarbi – salabots skolas jumts, izremontēta sporta zāle un ģērbtuves, kā arī vairākas mācību klases, pārbūvēta skolēnu garderobe, mainīts visu skolas gaiteņu krāsojums, atjaunota skolas ugunsdzēsības un evakuācijas sistēma un nomainīti 12 logi sākumskolas klasēs. Ir iegādāti arī seši multimediju projektori un desmit televizori. Pamatskolas direktors Sergejs Čevers saka paldies par paveikto visam skolas kolektīvam un īpaši tehniskajam personālam Valda Pomaskova vadībā: Ivetai Sproģei, Ingai Žeirei, Leldei Irbei, Guntai Žerelinai, Ingūnai Brūverei un Dacei Engerei.
 
Līdz ar jauno mācību gadu pamatskolā savas darba gaitas uzsāka arī jauni pedagogi – 1.c klase audzinātāja Diāna Kokorēviča, 3.b klases audzinātāja Inga Jurka, bioloģijas un ķīmijas skolotāja Zaiga Muceniece un fizikas un matemātikas pasniedzēja Pārsla Rumpe.
 
Šis gads Carnikavas pamatskolai ir īpašs, jo skolas ēka tika atklāta tieši pirms 40 gadiem – 1974. gada 1. septembrī. Interesanti, ka līdz pamatskolas būvniecībai Carnikavas ciemā par skolas ēku 40 skolēniem tika izmantotas „Smiltnieku" mājas, stāsta Carnikavas Novadpētniecības centra vadītāja Elita Pētersone. Tomēr pārsvarā mazie carnikavieši līdz 1974. gadam brauca mācīties uz tuvākās apkārtnes skolām – Saulkrastos, Ādažos un Vecmīlgrāvī. Saistībā ar apaļo jubileju, Carnikavas pamatskolā oktobra beigās tiks rīkots absolventu salidojums.
 
„Skolēnu vecākiem jaunajā mācību gadā es novēlu, lai mājās jūsu bērni katru dienu atgrieztos ar jaunām zināšanām un vēlēšanos doties uz skolu atkal un atkal. Savukārt mans vēlējums skolēniem – lai viss, ko jūs iemācāties, jums noder lielajā dzīves skolā," saka S.Čevers.
 
Arī Carnikavas novada dome jaunajā mācību gadā vēl labas sekmes, panākumus un izturību un sirsnīgi sveic skolēnus, bērnudārza audzēkņus un viņu vecākus, pedagogus un visus mūsu novada izglītības iestāžu darbiniekus Zinību dienā!
 
 
S.Baltruka
 
Share on Facebook Tweet