Rakstos

Drukāt

Darba devēji aicināti jauniešiem ieteikt – kur un ko mācīties

.

prakse.lvCarnikavas novada pašvaldība sadarbībā ar lielāko izglītības un karjeras portālu Prakse.lv un Latvijas Darba devēju konfederāciju veido aptauju darbadevēju vidū, lai palīdzētu 30 600 pamatskolas un vidusskolas absolventiem šovasar izdarīt pareizo profesijas un studiju izvēli.
 
Tas tiek veikts projekta "Uzņēmumu ieteiktāko augstskolu un koledžu TOPs" ietvaros. „Šis tops tiek veikts jau trešo gadu. Šajā laikā esam panākuši, ka jaunieši, izdarot savu studiju izvēli, balstās uz darba devēju viedokli, nevis uz skaļām mācību iestāžu reklāmas kampaņām. Piemēram, Rīgas Tehniskajā universitāte pērn tika saņemts vislielākais pieteikumu skaits uz studiju programmu "Datorsistēmas", kas bija TOP 1 saskaņā ar darbadevēju viedokli," stāsta Jānis Logins, izglītības un karjeras portāla Prakse.lv vadītājs.
 
Projekta mērķis ir nodrošināt iespēju pašiem darba devējiem sniegt ieteikumus jauniešiem, kuras profesijas ir pieprasītas darba tirgū un kurās izglītības iestādēs tās iespējams viskvalitatīvāk apgūt.
 
Projekta pamatā ir darba devēju sniegto atsauksmju sistēma portālā www.prakse.lv, kurā aicinām līdz 12. jūlijam ieteikt absolventiem – KO un KUR mācīties, balsojot par profesijām un augstāko mācību iestādēm/ studijām.
 
Darba devēj, Tu vari izšķirt, kur jauniešiem šogad iet mācīties – izsaki savu viedokli www.prakse.lv
 
Tavās rokās arī šogad ir Latvijas jauniešu nākotne – kvalitatīva izglītība un pieprasīta profesija ir profesionāla darbaspēka pamatā, kas veicina arī valsts attīstību un tautsaimniecības izaugsmi!
 
 
Informāciju sagatavoja:
Annemarī Šperliņa,
Karjeras un izglītības portāla prakse.lv Mārketinga projektu vadītāja
Share on Facebook Tweet