Rakstos

Drukāt

CMMS audzēknei Madarai Annai Eglītei panākumi starptautiskā modernās mūzikas izpildītāju konkursā

.

diploms 800Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas (CMMS) 5. flautas klases audzēkne Madara Anna Eglīte 1. Starptautiskajā Marka Rotko mūsdienu mūzikas izpildītāju konkursā spēcīgā konkurencē ieguvusi II pakāpes diplomu. Sveicam Madaru Annu un viņas skolotāju Aivu Zaubergu ar lielo panākumu!

Pedagoģe stāsta, ka, ievērojot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, gatavošanās konkursam notikusi tikai attālināti, strādājot tiešsaistes stundās un izmantojot WhatsApp lietotni viedtālrunī, kā arī muzicējot patstāvīgi. Jaunā flautiste ierakstus sūtījusi skolotājai, kura tos mājās klausījusies, analizējusi, lai nākamajā tiešsaistes stundā turpinātu mērķtiecīgu darbu pie izpildījuma pilnveidošanas. Arī dalība konkursā notika attālināti, nosūtot komisijai izvēlētā Pētera Vaska skaņdarba “Deja” interpretācijas ierakstu.

Konkursā piedalījās 345 dalībnieki no deviņām valstīm, to skaitā no Kanādas, Izraēlas, kaimiņvalstīm Baltijā, Krievijas u.c., un katra valsts arī bija pārstāvēta konkursa žūrijā. Dažādās valstīs ierobežojumi Covid-19 pandēmijas dēļ ir atšķirīgi, un priekšrocības bija tiem jaunajiem mūziķiem, kam bijusi iespēja klātienē strādāt ar savu pedagogu, kas Latvijā nav iespējams jau pusgadu.

Jaunās izpildītājas uzdevumu vēl vairāk sarežģīja tas, ka skaņdarba pavadījums koncertmeistares, bijušās CMMS audzēknes Martas Balodes izpildījumā skanēja ierakstā. “Tā ir pilnīgi pretēja situācija tam, kā jābūt, jo parasti koncertmeistars ar pavadījumu pielāgojas solistam,” skaidro skolotāja Zauberga. Viņa uzteic Madaru Annu par ieguldīto darbu, pārvarot attālināto nodarbību radītās grūtības. “Panākumi ir patiesi pelnīti,” uzslavē skolotāja. Madara Anna jau pirms gada, kad pandēmija tikko bija sākusies, kļuva “Etīžu konkursā flautistiem” laureāti, un patlaban pedagoģe un audzēkne jau pieņēmušas nākamo konkursa izaicinājumu.

Vēlam panākumus arī turpmāk!

Share on Facebook Tweet