Rakstos

Drukāt

Novadā iekārto atpūtas vietas

.

Dzirnezers 450Tuvākajā laikā mūsu novadā ir paredzēts izveidot divas atpūtas vietas – Gaujas krastā, Atpūtas ielā 20 un uz Sidrabsaliņas, kas atrodas Dzirnezerā. 
 
Šī vietas tiks izveidotas "Riverways" projekta "Ūdenstūrisms kā dabas un aktīvā tūrisma elements Latvijā un Igaunijā" ietvaros.
 
Abās jaunajās atpūtas vietās tiks izvietotas piknika nojumes, galdi, soli, malkas nojumes, tualetes, kā arī izveidota ugunskura vieta, ko varēs izmantot gan laivotāji, kuri būs izraudzījušies Carnikavu un Sidrabsaliņu par sava brauciena galamērķi, gan arī novada iedzīvotāji un viesi. Jāpiebilst, ka atpūtas vietas elementu konstrukcijas tiek gatavotas tā, lai rudeņos tās varētu pārvietot dambja otrā pusē, tādējādi pasargājot no bojājumiem, kas varētu rasties no rudens un pavasara paliem, kā arī no ledus iešanas Gaujā.
 
Lai izveidotu minētās atpūtas vietas, to teritorija vispirms tiks attīrīta no visa veida atkritumiem, krūmājiem un Sidrabsaliņā tiks arī paplašināta esošā peldvieta, izpļaujot meldrus, jo laika gaitā izeja uz ezeru ir kļuvusi pārāk šaura. Lai laivošana no Gaujas līdz Sidrabsaliņai kļūtu ērtāka, projekta ietvaros tiks veikti arī Dzirnupes tīrīšanas darbi no kritušiem kokiem un lielgabarīta sadzīves atkritumiem.
 
Projekta kopējās izmaksas ir EUR 20 000, no kuriem EUR 16 600 ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, pašvaldības līdzfinansējums ir EUR 2400, bet valsts budžeta līdzekļi – EUR 1000.

LV Igaunija programma     Riverways
 
Informāciju sagatavoja:
Inese Kīna
Share on Facebook Tweet